moartea regelui

Despre REGALITATE, pragmatic sau … golaneste vorbind!

Sal’tare
Am dat Like si Share pe Facebook acestei imagini si multa lume m-a intrebat „De ce?”, pentru ca nu ma stiau ca un fervent sustinator al ideii de revenire a regalitatii in Romania. Nici nu sunt, insa ma ispiteste ideea asta.
Aaa, sa nu uit. Mi-ar placea sa vad regalitatea revenita in conditiile in care exista in toata Europa actuala – Monarhie constitutionala cu drepturi limitate pentru institutia regala, dar de interes national.
Si acum hai sa ne punem si noi intrebari si sa vedem ce raspunsuri gasim pentru necesitatile imediate ale Romaniei. Hai sa vedem ce castigam, dintr-o astfel de schimbare:

  • Oare vor fi acorduri financiare intre organismele de afaceri, intre tarile regaliste?
  • Oare vor exista exclusivitati de dezvoltare, drepturi sau avantaje din punct de vedere al relatiei cu UE, FMI sau BANCA MONDIALA, pentru tarile care fac parte din „clubul regalistilor”?
  • Mai sunt si altele?

De ce vreau sa adunam avantajele imediate? Pentru ca si necesitatile Romaniei sunt imediate. Cele pe termen lung nu mai sunt percepute cu mare speranta de o societate din ce in ce mai apasata si mai speriata de grijile imediate.
Andrei
KIP IN TACI

9 comentarii publicate

  1. De ce din pacate? Poate viitorul intr-o monarhie constitutionala va fi mai bun. Poate asta o fi secretul „luminitei de la capatul tunelului”, pe care o tot cautam de la Ciorbea incoace! 😉

  2. Io zic sa revenim la comunism. Din experienta istorica, se pare ca ni se potriveste cel mai bine si e regretat mai mult decit monarhia :d Democratia clar nu prea e pentru un popor care a trait multa vreme in feudalism. Noi nu avem traditie nici in moharhie, nici in democratie. Iar comunismul e cel mai apropiat de feudalism.

  3. Monarhia a castigat teren in Romania din cauza proastei guvernarii din 90 si pana in prezent! „Regele” Mihai, sotia si altii, nu au nimic de-a face cu interesul Romaniei sau cu iubirea fata de tara, astia au venit aici pentru ca au simtit ca pot „ciuguli” niste banuti si chiar au facut-o, dar au castigat mai mult decat se asteptau ei sau decat visau in cele mai frumoase vise si asta tot din slabiciunea statului! Despre Regi sau Regine putem vorbi daca studiem putin istoria Marii Britanii…

  4. Chiar si asa, cu evidentele lor interese pecuniare, oare am avea mai putin de pierdut la momentul asta, avandu-i pe ei reprezentatii puterii statale a Romaniei?
    Sau nu e nici o diferenta intre ei si actuala clasa politica?

  5. Deşi în sufletul meu sunt un susţinător al monarhiei şi evoluţia politică din ultimii 30 de ani îmi confirmă această opţiune, sunt conştient că în România regalitatea aparţine istoriei.
    În ce priveşte Ziua Naţiunală de Ziua Independenţei, istoria ne-a demonstrat că teritoriile se pierd şi se unesc de mai multe ori în timp ce independenţa e câştigată o singură dată. Cel puţin până acum. În plus prin stabilirea Zilei de Naţionale în ziua Unirii Transilvaniei cu România, discriminezi celelalte regiuni: Drobrogea, Basarabia sau Bucovina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*