incapatanare altruism

Despre joburi…

Sal’tare
Oameni buni pun si eu intrebarea ca omu’ nestiutor:
DACA AR FI SA AVETI DE ALES INTRE A CASTIGA MULTI BANI, DAR CU UN PROGRAM CRIMINAL, CU ORE SUPLIMENTARE, CU SAMBETE LUCRATE SI A MUNCI MAI PUTIN SI PE MAI PUTINI BANI, CE ATI ALEGE?
Din punctul meu de vedere, banii sunt buni insa recunosc ca prefer sa traiesc mai saracacios dar cu bucuria citirii unei carti, cu o plimbare pe malul unui lac. Nu am chef sa mananc la restaurant in fiecare zi sau o data pe saptamana. Prefer sa mananc la munte din rucsac, dar sa vad un apus fain. Prefer sa impart un sandwich, dar sa fim toata gasca. Prefer sa impartim cu totii o ciocolata, dar sa zambim!
Mentalitate de visator, probabil? Sau poate doar un optimist care vede lumea in culori prea vii?
P.S. Si daca vorbim de optimism uite aici „o muzichie” care chiar ma umple de optimism

Andrei… 😉
KIP IN TACI

9 comentarii publicate

 1. Luând în considerare faptul că sunt genul căruia îi place să-şi facă treaba aşa cum trebuie şi să se bucure de timpul liber după ce termină, tind să aleg prima variantă. Cel puţin pe termen scurt. Pe termen lung, probabil că aş alege a doua variantă.

 2. Ca sa parafrazez manelistu din mine :”baniiii n-aduce fericirea doar o intretine”.
  Nenea e bine sa faci ce-ti place chiar de nu esti platit stralucit. Daca o sa-ti schimbi jobu vreodata doar pe ideea asta vei da gres din start pentru nu vei astepta nimic mai mult de la noul job decat bani fara a te gandi la modul in care faci banii aia. e usor sa zici si ce mare chestie ca lucrez si sambata si ce daca mai stau 3-4 ore dupa program…dar dupa ce le faci iti vine sa-ti bagi sfantul picior in el de job.
  Multi stie putini cunoaste.

 3. @Alleks – Ai dreptate, doar ca vezi t cand banutzu vine luna de luna in mana si e mult, amani mereu ideea de „termen lung”!
  @Forexant – bine spus. Si crede-ma ca stiu cu e sa lucrezi alea 3-4 ore sambata! ir\t strica si cheful de viata, dar si planurile! 🙁
  P.S. Oare daca „jobul” ar fi propria mea/ta firma, ne-am mai pune noi astfel de probleme?

 4. dar ce te faci cand esti platit bine, ai un program criminal, cu muuulteee ore suplimentare, insa iti place la nebunie ce faci? dar iti place si sa citesti o carte buna, si sa asculti muzica preferata in timp ce te bucuri de privelistea unui rasarit superb la mare? atunci ce alegi?

 5. aici tu esti chiar rea! Este ca si cum m-ai intreba pe mine cum ar fi sa lucrez 12 ore cu fat la Piatra Craiului! Sau poate… suntem prea multi optimisti acum pe metru patrat? 😀

 6. Cred ca si eu sunt ca si tine. In legatura cu banii, da as vrea sa am multi de toti, dar sincer nu vreau sa lucrez pentru ei 🙂

 7. aleg timpul , clar:) timpul nu se intoarce niciodata 🙂
  dar imi place sa am si siguranta ca imi permit ce imi doresc
  asa ca am reusit sa gasesc un echilibru intre a fi platita ok si a avea suficient timp doar al meu

 8. Yeees, uite ca cineva a inteles SOLUTIA pe care o tot propovaduiesc de prea mult timp: ECHILIBRUL. Elfule azi ai venit aici ca o amna cereasca! 😉

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Artistu zice… » Blog Archive » Zuzuuu… e acum baiat mare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*