Desene animate, Telecinemateca, Teleenciclopedia si Tezaur Folcloric ! Asa-i ca nu le-ati uitat si nu o sa le uitati ?

Sal’tare
Da uite ca plimbandu-ma prin blogosfera am dar la „Hackerul Piticu21 SRL” (vorba lu ArhiTV), de minunea asta de generic al „Galei desenului animat” de care avea grija doamna Viorica Bucur…

Si daca tot l-am gasit ma mai „sapat” un pic si am dat peste inca unul din generice, tot al Galei:

Apoi mi-am zis hai ca se poate mai mult. Si evident ca gandul mi-a zburat catre Telecinemateca, a carei revenire in zilele lui Ianuarie 90 nu a pututsa imi provoace decat o mare bucurie. Eram copil, dar aviditatea dupa filme era deja creata… Iar cuvantul TELECINEMATECA imi aducea in minte atatea povestiri spuse de parinti. Mmmm ce frumos vis ! Uite si genericul de inceput:

Dupa care sunt ferm convins ca tuturor le vine in minte cea mai longeviva si urmarita emisiune a Televiuziunii Nationale – Teleenciclopedia. Nu cred ca este unul din noi care sa nu fi vazut macar o singura emisiune. Uite aici un filmulet de prezemtare, cu genericul si unele din secventele cele mai faine:

N.B. Sfarsitul cu nevastuicile e DEMENTIAL ! Zici sa sunt betivi din mailurile FUNNY pe care le primim cu totii ! :))
Si io inchei cu alta emisiune de care ma lega amintiri dragi ! TEZAUR FOLCLORIC. Aici imi aduc aminte de vocea clara a lui Tudor Gheorghe sau de Ilena Sararoiu, de doamna Sofia Vicoveanca si vesnica ei traistuta, de Maria Lataretu si Saniutza ei cu zurgalai si muulti altii. Uite si genericul si un pic dintr-o emisiune foarte veche in care Marioara Murarescu era o fata tanara si parca un pic timida…

In speranta ca v-a placut va rog sa imi dati dacamia gasiti astfel de generice. Si daca strang destule promit solem sa mai fac un post ! Spor la gustat amintiri !
Andrei… 😉
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. SCURTE, MICI si COPIOASE ! Mmmm, numa’ bune de inghitit fierbinti ! » Artistu’ zice ca…
  2. Generic Telecinemateca - 1969 | DaLinku - Linkuri pentru oameni ca noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*