Democratia inseamna SACRIFICIU si DORINTA!

Sal’tare
Am primut azi un link de pe
HOTNEWS in care se povesteste cum se voteaza la americani.
Da stiu ce veti spune:

LASA-NE MA CU „PARINTII DEMOCRATIEI”, CARE SE ARD INTRE EI SAU CARE ZIC MEREU DE ALTII CA SUNT SALBATICI. SI ODATA LA CATE DOI ANI, SE TREZESC CU CATE UN NEBUN PE CAP, CARE IA O MITRALIERA SI RADE CATE 80 – 100 DE PERSOANE INTR-UN MALL!

Dar trecand peste toate aceste „probleme existentiale” ale unora, vreau sa remarc din acest articol ziua alegerilor – MARTI. Deci la ei nu au nici un fel de problema ca oamenii poate nu pot veni la vot sau ca poate sunt prea obositi sa voteze sau poate ca au parte de prea multe ispite (gen prea multe carciumi deschise) si nu vin la vot.
Si la astia nici nu cred ca sunt probleme de genul, sa tinem sectiile de votare deschise mai mult timp ca sa poata veni lumea sa voteze in numar cat mai mare, ca sa se vada „dorinta intregului popor”.
Ba mai mult, ei mai au inca o piedica de trecut:

PENTRU A VOTA, CETATENII AMERICANI TREBUIE SA SE INREGISTREZE!

(Sigur exista si 11 state in care se poate face inregistrarea in aceeasi zi si un stat (Dakota de Nord) in care nu e nevoie de inregistrare)
Deci cum ar veni tre’ sa dea cu subsemnatul undeva inainte. Cre’ ca daca s-ar baga si la noi chestia asta, din doo’j da milioane cati suntem acum, probabil ar vota vreo patru milioane, ca lenea-i mare si constiinta civica putina rau.
Andrei
KIP IN TACI
Surse imagini – 1 & 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*