DELTA iubita de Nicu… DELTA vazuta cu sufletul!

Sal’tare
E vara, suntem in plin sezon si pe toti ne duce gandul la mare, la valuri, la discoteci si seri romantice. Si totusi marea frumoasa nu o mai prea gasesti la noi. E prin Bulgaria, prin Croatia, prin Grecia sau Turcia. Si totusi daca nu ai chef sau din varii motive vrei ceva cu multa apa, multa verdeata, aer curat, peisaje care sa te lase masca, plimbari cu barca… si pentru cei pasionati de pescuit adevarat? Evident ca oricine raspunde DELTA. Dar uita ca la cat e de atractiva Delta, tot la fel „de speriat” e Delta pentru unii. De ce? Pai sunt tantari, sunt serpi, nu sunt conditii moderne. Credeti-ma pe cuvant ca exista o gramada de solutii in farmacii care au efect pentru indepartarea „dusmanilor” astora mici. Apoi serpii de apa sa stiti ca nu musca si sunt mai speriosi decat orice animal. Iar vis-a-vis de conditii sa stiti ca asta era acum ceva ani. Delta de acum e mult evoluata. Sigur unii dintre voi imi veti spune:

Ce iti dai ma tu cu parerea? Nu ziceai in episodul din Jurnal de Romania despre Delta ca nu ai ajuns acolo? Asa ca ciocu’ mic si joc de glezne!

Si in acest caz nu pot spune nimic, ci doar sa iau „pozitia ghiocelului” si sa recunosc ca aveti dreptate. Si totusi uite ca am gasit eu o solurie ca sa scap onorabil. L-am invitat pe Nicu de la Info-Delta.Ro sa va atraga asa cum stie el mai bine sa veniti in Delta Dunarii. Si iata ce a iesit:

 • Neata! Merge treaba?
  Nţţ! Subtire rău! Două ţâcuri anemice! Răspunde plictisit nenea ce stătea tolănit in iarbă în faţa a trei lansete … privind în continuare firul Dunării.
  A! Aţi mai dat în locul ăsta?
  No! Azi am venit! E loc sigur! Tre’ să dea ceva in ele (lansete n.a.) Continuă nenea cu aceeaşi plictiseală în voce.
  La rîmă?
  Una pe clasic, alta pe porumb şi alta pe Drachkovitch.
  Oau! Imi zic în gând: nenea pare un adevarat maestru în ale pescuitului pe Dunăre! Nu prea am chef de pescuit, aşa că încerc să schimb câteva impresii cu nenea, poate mai prind şi eu ceva secrete de pescar
  Da la ştiuca aţi încercat? O tură cu barca?
  Am băgat o tură, da nu la pescuit, doar aşa de gura lu’ nevastă-mea, să vadă şi ea zburătoarele, nuferii … chestii de muiere. S-a uitat la prea multe poze şi s-a molipsit. M-a înnebunit nu alta. Barcagiul zicea că ne duce până pe Lumina. Vrajă! Ne-a bagat pe Erenciuc şi cică am ajuns! I-am zis lu’ ăla că nu mă fraiereşte pe mine, să încerce cu altu’! A înţeles cum stă treaba şi ne-a dus acolo unde trebuia. O să mai dau o tură să vad Mănăstirea Stipoc că tot sunt prin zonă. Da merg cu altu’.
  Măi să fie! (iar vorbesc cu mine în gând) Nenea ăsta „le are” nu glumă! Ia sa-l testez io mai bine.
  Storceac v-a dat la pensiune? Că ar fi păcat să nu mancaţi!
  Ha! Au zis că este storceac dar nu era … le-am zis asta! Nu ma fac ei pe mine. Spuse nenea plictisitul cu un prim rânjet în colţul gurii.
  Gata! Mă predau! In sfârşit iată pe cineva care cunoaşte cum stă treaba prin deltă . Am ce discuta cu el.
  Să înţeleg că aţi mai fost de multe ori în deltă?
  No! Este prima dată. Da de ce mă întrebi, tu nu ai internet acasă?
  Ba da! Răspund eu oarecum încurcat de intrebare.
  No bine! Atunci intră matale frumuşel pe www.info-delta.ro şi vezi că scrie acolo tot ce trebuie să ştii despre Delta Dunării. Sănătate!

Eee, acu intrebare:
V-a convins Nicu cu stilul sau funny de a va invita in Delta?
Daca raspunsul este DA, sa ne povestiti si noua dupa ce va intoarceti de acolo sa dati cu impresii fie pe aici fie direct la Nicu pe blogul de pe Info Delta!
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

 1. Eu am crezut că mai ştiu câte ceva despre Deltă şi Dobrogea de nord. Şi apropierea dar mai ales pasiunea pentru pescuit mă îndreptăţea să zic asta .
  Aha, până să dau de Nicu (twitter, apoi blog) 😀 😀
  În ceea ce priveşte plecarea în Deltă, sper că te-ai prins deja că nu am nevoie de invitaţie :))
  .-= puiu´s last blog ..Vreo doi caraşi =-.

 2. Evident ca tu nu ai nevoie de invitatie, ca tie iti cam intra DELTA in casa, stand la doar 125 de km de Tulcea. Ma bucur pentru faptl ca pana si pe tine (care stiai cat de cat zona) a reusit sa te surprinda Nicu si sper sa ii surprinda pe cat mai multi si sa ne faca sa cream din DELTA, o locatia in care sa revenim periodic in vacante! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*