De la TEMP la LCD, cu trecere prin sarmele OKTAL-iene!

Sal’tare. Dupa cum va spuneam ieri pe FACEBOOK in weekendul acesta am avut acasa in testari un televizor LED, adica acest LED LG 37LE7500 , in sufrageria alor mei. Ei bine tot uitandu-ne la minunea tehnicii moderne, ne-am amintit de televizoarele pe care le-am avut de-a lungul timpului.
Primul evident e TEMP-ul rusesc. Imi aduc aminte ca se schimbau programele de la o rotita care era in spate pe laterala.

Si eu eram mic si nu puteam sa o misc. Asa ca strigam mereu dupa mama si tata. Era pentru mine o suparare extrema, pentru ca nu puteam vedea la ora 14 Fred & Barney (asa cum stiam eu ca se numesc pe vremea aceea serialul de desene animate Familia Flinstone). Nu va puteti imagina ce nucurie imensa am simtit atunci cand am reusit sa intorc acea „roata buclucasa.

Tot in acelasi registru si pentru aceeasi perioada: programul national de la rusi, antenele alea mari pe bloc, programul tradus saptamanal luat de tata de la ambasada si apoi adus la servici si tras la acele copiatoare care ocupau jumatate de camera. Amintiri nepretioase!

In acelasi timp in casa noastra era si SNAGOV-ul cel vechi, care pe vremea lui Ceausescu nu ne folosea la nimic. Insa imediat dupa revolutie, deja si-a agsit locul intr-un dormitor, ca deja era bataie la orele serii pe programele 1 si 2 ale televiziunii nationale.

Si iata ca vine anul 1993, primii bani primiti din vanzarea unor produse agricole si primul televizor color ALFA (tot rusesc si asta) ca eram nostalgici :))))))))) Evident ca nu avea si telecomanda, ca alea erau scumpe. Insa butoanele acelea colorate cu leduri rosii, faptul ca vedeam si noi gazonul verde la meciuri, era pentru noi o crestere pe care o visaseram 6 ani din 1987, de cand vazuseram la un coleg al lui tat de la servici un TV COLOR si un video. Ce vremuri!

Si cand te gandesti ca azi au aparut media center-uri sau televizoare cu media center inclus pe care se poate intra pe net. Ce viteza ba frate, ce vitezaaa!

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*