expozitie de calculatoare MNIR bucuresti

De la 286 la Laptop… ce drum lung!

Sal’tare
Era anul scolar ’92 – ’93 cand am vazut prima oara un calculator. Era un HC din ala care se lega la televizor. Si invatam la vremea aia Basic pe el. Mi se parea ca il prinsesem pe Dumnezeu de un picior.

Sigur ca in prima parte cand am inceput cu operatii si afisarea rezultatelor lor, chiar nu era deloc interesant. Insa cand am inceput grafica in trimestrul trei, vaaai cat de tare era! Am facut primul joc la calculator. Un fel de tras la tinta cu aparitia tintelor aleatoare. Imi aduc aminte ca a fost jocul preferat al colegilor, timp de vreo 3 saptamani. Ma simteam tare mandru.

Dupa care in clasa a X-a am descoperit MINUNEA TEHNOLOGIEI moderne – 286. A inceput perioada cu Pascal, Dbase si C++. Dar in acelasi timp si jocul de curse Lotus sau nebunia de Solitaire. Si odata cu el, a inceput lungul drum al une diskete de boot de Windows 98, care cred ca a batut si in lung si in lat intregul cartier Militari.

Au fost si multe nopti petreute cu devirusarea sau formatarea lui, ca pe vremea aceea dupa o noapte intreaga formatarea si instalarea tuturor driverelor si a programelor de care aveam nevoie.

Sigur ca dupa aceea au mai fost inca vreo 2 sau 3 calculatoare si up-grade-uri, insa nu le mai tin minte, pentru ca nu m-au mai afectat atat de tare. Acum nu mai trebua sa strang din dinti si sa pun banutii de buzunar pe 2-3 luni deoparte, pentru cate un component sau pentru un calculator SECOND HAND.

Si uite ca acum doi ani a venit vremea pentru primul LAPTOP in casa noastra. Superb momentul! Mai ales ca de putin timp aveamm si internet wireless in curte. Ma simt atat de bine, avand o asemenea LIBERTATE, incat momentul „primul laptop” va avea un loc la fel de important ca HC-ul sau 286-le.

Si totusi de aici inainte ce as putea sa imi doresc mai departe ca „evolutie”? Pai cred ca un Acer Aspire One Ultra Thin D250-1185, pentru ca m-am cam saturat sa tot trag de Acer Travel Mate-ul. Iar la capitolul Laptop/Notebook asta pare sa fie cel mai misto compromis din punct de vedere calitate/pret al celor de la Sigmanet

Iti doresti un produs? Poti sa-l iei GRATIS de la SigmaNET! 

Andrei
KIP IN TACI

12 comentarii publicate

 1. Primul „calculator” pe care am pus mana a fost prin ’88 un HC 85 parca, imprumutat de taica-miu de la liceul Caragiale pentru frati-miu care era student la politehnica. Apoi prin ’90-’91 primul meu calculator a fost un 8086.
  .-= Lutyk´s last blog ..Expert contabil =-.

 2. o magaoaie, accepta doar monitor alb negru, iar unitatea de discheta era de 5.2′.
  .-= Lutyk´s last blog ..Liber la iarbă sau risipei se dădu … primarul =-.

 3. Ha ha ha ha 286 ce amintiri tari. Lasa ma ‘ca cresti’ tu mare si iti iei unu.
  Cunosc pe altii care si-au dorit unu mare, au castigat unu la concurs si acum si-au gasit o pasiune din asta :)))
  .-= fanel´s last blog ..Fantomelor de drum =-.

 4. @Ceapros 0hoo frumos! Dupa cum ai putut citi, noi nu am putut avea asa devreme un calculici! Da e bine si asa tarziu! 😉

 5. :) Daca tot veni vorba de calculatoare.. repar hardware cam orice calculator de la maimuta la ultima generatie
  Recuperez date de pe carduri foto, hard disk-uri, laptop-uri formatate.
  Daca vrei iti las numarul meu: 0737329331 Non stop – Bucuresti

Trackback-uri și pingback-uri 2

 1. Tweets that mention De la 286 la Laptop… ce drum lung! | Parerile Artistului in Blogosfera -- Topsy.com
 2. | iYli | Muzica romaneasca in curcubeu peste timp |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*