„De ce sa ma obosesc?”

Sal’tare
Imi aduc aminte ca prin facultate fiind, intr-una din vacantele de vara, dupa sesiune, un bun amic mi-a propus sa fac un ban in plus si sa fiu paznic. Ceva imi spunea ca nu sunt facut pentru acea treaba, dar m-am dus sa stau o zi cu el, ca si test. Si credeti-ma ca acele 8 ore au fost cele mai lungi din viata mea. Omu’ avea un televizor si un radio si le asculta in acelasi timp pe amandoua. Sigur, impropriu spus le asculta, pentru ca toate acele stiri sau toata acea muzica treceau pe langa el si il simteam cum parca ii mor neuronii unul cate unul, cu fiecare clipa ce trecea. Pe vremea aceea nu aveam smartphone ca acum si nu aveam cu ce sa imi ocup timpul on-line, asa ca am dat gata doua reviste de integrame. Insa am zis PAS acelei „ispititoare” propuneri…

Paznic, meseria aceea „pacatoasa” sau „sansa nesperata” pentru multi?

La ce ma refer in subtitlul de mai sus? Pai la faptul ca tehnologia a evoluat si pentru oricare din voi, care sunteti acum paznici, aceasta poate fi un mare avantaj.
Cum asa? Simplu. Acei „timpi morti” din cadrul activitatii de supraveghere ii puteti folosi pentru a va dezvolta pasiunile sau talentele. Puteti citi, puteti scrie texte, puteti rezolva teste, puteti desena sau puteti repara diverse echipamente electronice mici, stand in acelasi timp cu un ochi la echipamentele de supraveghere. NU fiti lenesi. Transformati un dezavantaj intr-un mare avantaj si evoluati fratilor, ca viata este acum in viteza si in continua evolutie.
De unde pana unde supararea mea si cuvintele de mai sus? Din intalnirea cu mai multi astfel de paznici, care parca putrezesc efectiv in scaunele institutiilor carora le trec pragul mai des. Si a mai fost un motiv care m-a starnit. Acest articol al lui Alex de acum fix doua saptamani – De ce tineri sub 25 de ani păzesc uși pe 700 de lei?
Andrei
KIP IN TACI
Sursa imaginii – Petreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*