De ce sa fiu GELOS? De ce sa n-am INCREDERE?

Sal’tare
Daca ii dau prea multa libertate s-ar putea sa o pierd?
GRESIT! Cred ca daca o voi pierde, e din cauza ca nu am fost nicioadata unul al altuia. A fost doar o iluzie cu care ne-am hranit amandoi. Iar portia ei de LIBERTATE, ii este la fel de necesara ca si mie. Iar daca eu pot sa ma vad cu pretenarii macar odata pe saptamana la o bere si ea are dreptul sa se vada cu prietenele.
Pai si distractia asta pe fronturi diferite, nu creeaza o „distanta” intre noi?
Ba da, insa doar daca e facuta in majoritate asa: TU CU AI TAI, EA CU AI EI! Insa daca e „oferita” ca o clipa de relaxare, ca o bomboana rara, din cand in cand, cred ca este mai mult decat binevenita. Un capriciu implinit! NU poti sa ai mereu acelasi tipic de a te destinde si nu poti sa crezi ca nu te plictisesti de aceeasi oameni. E in natura nostra umana ca aceste lucruri sa se intample.
E usor de spus sa dai INCREDERE, insa e greu sa nu crezi „gura lumii”!
Eee, vedeti voi aici intervine riscul. Mie unu mi-a placut intotdeauna sa mi-l asum. De ce am facut-o? Pentru ca mi se pare normal sa ofer SPATIU VITAL si LIBERTATE partenerului de viata. Iar daca se va intampla ca partenerul sa calce stramb si sa se strice „jucaria”, nu ma voi caina ca i-am oferit „motivul”. De ce? Pentru ca e mult mai usor sa treci acum peste „drame” de acest tip acum, decat peste vreo 20 de ani. Iar a nu lasa lucrurile sa se intample, fac mai mult rau.
Insa asumarea RISCULUI iti ofera nu doar nelinisti, ci si DARURI. In ochii celui de langa tine, vei fi un mic erou, pentru ca putini sunt cei care au curajul SA OFERE acest dar. Plus ca dorinta de egalitate exista in fiecare din noi. Iar daca ne tratam unul pe celalalt, de la egal la egal, nu poate fi decat o piatra solida pusa la temelia unei relatii de PRIETENIE.
Pai si ce sa caute PRIETENIA, intr-o relatie de IUBIRE? IUBIREA nu e mai presus de toate?
Ba este, insa marele ei pacat este ca nu dureaza in forma initiala, in acel foc torid de paie care ne imbujoreaza. Pe timp ce trece, flacara se domoleste si e nevoie de „lemne” de esenta tare, pentru un jar puternic. Si iubirea de la inceput se transforma intr-o relatie de respect reciproc si de prietenie sincera, pentru ca si actiunile de acum sunt unele care necesita completari „din goana” si o comunicare rapida si (daca se poate, de multe ori) non-verbala.
Cam astea au fost gandurile de azi legate de titlul de mai sus!
P.S. Si cand te gandesti ca toate astea mi-au trecut prin cap datorita unui gest atat de mic facut de mandra-mea saptamana trecuta cand eram eu racit si nu am dormit cu ea in camera:
In prima noapte cand am revenit dupa boala in camera, mi-a soptit la ureche: MI-A FOST DOR DE TINE!
Andrei
KIP IN TACI
(Sursa imaginii e-Psiho.Ro)

1 comentariu publicat

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. polimedia.us/fain/
  2. pligg.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*