De ce NU mai sunt ANTI, de ce NU mai sunt CONTRA?

Sal’tare
La ce ma refer? La acel curent care prinsese foarte bine acum cativa ani de a fi Anti VALENTINE’s Day. Te simteai ca un copil cu tinte pe blugi pe vremuri. Un rebel intr-o masa amorfa de inregimentati consumeristi.

Si totusi de sunt PRO acum?

Nu, nu e de vina batranetea, bosorogeala sau ramolirea… asa cum cred si eu cateodata. De vina e VITEZA cu care lumea se schimba si de vina e valul evenimentelor care parca ne matura, fara sa ne dam seama. Si intr-o astfel de furtuna e aproape normal sa uitam de dragoste. Asa ca sunt de acord, ca exact inainte de inceputul primaverii sa facem un exercitiu (fie el si artificial / consumerist ) de trezire a sentimentelor de „fluturi in stomac”. Si sunt de acord sa sarbatorim si Valentine’s, si Dragobetele, si 1 & 8 Martie. Poate asa cu fiecare ursulet de plus sau cutie de bomboane cumparata, avem sansa sa vedem macar un zambet in plus pe fata celor care ne stau aproape.

Asa ca nu va sfiiti dragilor si dragelor. Iubiti-va mult, pentru ca iubirea (in vremuri demult) apuse a incheiat razboaie, a impacat familiile Capulet si Montague si (cine stie?), poate tot iubirea ne va aduce si noua bunastarea mult visata in Romania.
P.S. Exact in momentul cand scriam acest articol in tramvai, parca din neant s-au auzit melodiile acestea doua… legate destul de bine de subiect. Asa ca daca ele au venit la mine, nu le las sa astepte. Vi le ofer cu tot dragul, pe post de frisca pe tortul de iubire de mai sus!


Pe a treia insa o pun, pentru ca ma gandeam la ea ca si incheiere… inainte sa ma „loveasca” muzicile din tramvai!

Gil Ionita – Sa ne iubim

P.S. Stiu ce imi veti spune:

E TRISTA BA, CE CAUTA ASTA DUPA TOT TEXTUL ASTA PLIN DE ENERGIE!

Pai si la tort se pune cate putin „amarui”, ca sa nu ti se faca rau. Asa ca „tristetea” asta e post de „amareala de echilibru”!
Andrei
KIP IN TACI
Surse imagini – Geanina Lisandru

4 comentarii publicate

  1. daca vii cu asa abordare, tind sa iti dau dreptate. sa stii ca ne schimbam ideile in timp. eu ma uit la mine, in urma cu 2 ani si sunt total schimbata, in mentalitate ma refer. acum ma gandesc, oare peste alti doi ani cum voi fi? :)

  2. Eee, tu esti un caz fericit, pentru ca TI-AI DORITsa te schimbi. Insa mentalitatile sunt cel ami greu de schimbat si oamenii sunt incapatanati. Insa ca un optimist in curabil ce sunt eu INCA SPER!

  3. Artistule, eu zic ca un ursulet de plus/floare/zambet are o greutate mult mai mare daca il oferi in orice alta zi. Legarea cadoului de acea anume zi poate strecura indoiala in inima jumatatii – „mi-a oferit un cadou pentru ca ma iubeste sau pentru ca azi e Sf Valentin si s-a simtit obligat(a)?”. In spatele unei sarbatori se adaposteste acel consumerism de care zicei. Mai bine zis pe spatele sarbatorii, pana o chirceste si o cocoseaza de isi pierde orice trasatura sau caracteristica initiala. Un urs de doi metri oferit intr-o zi poate spala toata indifirenta sau lipsa de afectiune pe care o afisezi fata de partener in restul anului? Eu zic ca nu. Eu cred ca un zambet oferit zilnic face mai mult decat orice cadou de Sf Valentin.
    PS: Asta nu inseamna ca nu am cotizat si eu la bugetul florareselor ieri :d

  4. S-ar parea ca suntem pe aceeasi lungime de unde. Si iti dau dreptate cand spui treburile lae cu FIECARE ZI. Ba chiar aduce mult mai multa bucurie, un bechet sau un ursulet sau un pachet de bomboane adus TAM-NESAM, doar pentru le iubim si pentru ca am vrut sa facem un gest frumos!
    P.S. Si eu am ajutat minoritarii colorati, vanzatori de flori sa isi umple buzunarele… ca doar nu ramanea Livica mea singura fata fara flori in ziua de Sf Valerica! :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*