De ce NU pentru Dumnezeu!

… pentru că IUBIRE

De ce? Cum? Care?

Pai să începem cu începutul. Ce reprezintă Dumnezeu? Esenţa creştinismului ar putea spune unii. Însă de fapt, după ce citeşti mult despre spiritualitate şi aprofundezi destul de bine, îţi dai seama, că alta este esenţa, şi anume IUBIREA.
Însă pentru că oamenii au fiecare frustrarile lor şi defectele lor, nu prea pot iubi necondiţionat. Aşa că au nevoie de un sistem de referinţa, un CEVA exterior de la care să simtă că se servesc cu acea Iubire pe care o oferă celorlalţi.
Şi pe de o parte e bine. De ce_ Pentru că Iubirea de care vorbesc şi care ar trebui să ne fie RELIGIE, nu poate fi adoptată, decât împreună cu o capacitate maximă de Sacrificiu şi cu o Răbdare de fier.
Ca un fel de concluzie!

  • Pentru a putea fi un „bun ateu”, ar trebui ca mai întâi să înţelegem foarte bine ce ne face pe noi oamenii „să avem nevoie de verbul A CREDE”
  • Iubirea nu este doar chintesenţa Creştinismului, ci este baza tuturor ideilor spirituale. Însă oamenii, intenţionat sau fara intenţie, au distorsionat-o si au cam uitat de unde au plecat. Tocmai de aceea e nevoie de ceva munca, pentru descoperirea spiritului şi „răbdarea + sacrificiul” (de care vorbeam mai sus), pentru a putea fi un Iubareţ, într-o lume care a cam uitat această noţiune

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii – Adevăr şi Lumină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*