Daca prind pusca…

… nu imi e teama sa trag glontul.

… si cred ca nici remuscari nu as avea… prea multe
Am un fond natonalist, pe de o parte mostenit si pe de alta parte creat, prin lecturi. Iubesc Romania foarte tare. Tocmai de aceea m-am hotarat la inceputul acestui blog sa fac Jurnal de Romania, IUBESC ORASUL si sa scriu de atatea si atatea ori despre Bucuresti, Oltenia sau Moldova.
Mic fiind imi aduc aminte ca il certam pe fratele meu sau pe prietenii apropiati, atunci cand nervosi fiind spuneau L-AS IMPUSCA PE ALA sau pe AIA si le spuneam impaciuitor:

NU VA MAI PROSTITI MA SI NU MAI SPUNETI LUCRURI PE CARE NU LE PUTETI FACE. DACA VA PUNE CINEVA PUSCA IN MANA SI VA SPUNE SA IMPUSCATI… VA CACATI PE VOI DE FRICA. SI STIU LUCRURILE ASTEA, PENTRU CA SI EU SUNT LA FEL

Insa uite ca vremea a trecut, intamplarile triste sau dramatice au inceput sa se inmulteasca. Intre timp am devenit si tatic si vazand / citind / ascultand aproape zilnic cate un material de pe Romania furata, Romania TE IUBESC, Romania Curata sau Rise Project am inceput sa adun ura si frustrari. Si m-am schimbat. Iar ideea de a-i avea pe unii dintre acestei „eroi” care ne fura tara cu nesimtire, fata in fata cu tine (eu inarmat fiind), incepe sa imi para „interesanta”.
Si eu poate ca pana la urma (in ceasul al 12-lea), imi descopar acel sambure „cerebral” si spun „STAI MA CA NU E BINE!”. Insa exista oameni mai labili ca mine si care pot fi mai usor manipulati sau pacaliti. Si pe un fond de pura anarhie, ca cele de acum, niste marionete ca astia de la Noua Dreapta apar usor. Si „cursul istoric” al faptelor il stim. Sunt cicluri care s-au mai intamplat. Ei par NOII ARHANGHELI care pot schimba totul. Si intamplarile nefericite + crimele sunt pasul clasic pe care il fac, in numele unei „curatenii ideologice”.
Evident ca ajunsi in acest punct ne intrebam:

Pai si care ar fi solutia buna de pus in practica?

In primul rand sa ne intelegem bine trecutul. Si sa intelegem ce a insemnat Comunismul. De ce unii au fost fruntasi comunisti, desi fondul lor educational era cu totul si cu totul altul. Apoi sa intelegem ca Schimbarea se face cu Sacrificiu si Rabdare, dar in acelasi timp si cu Incapatanare si Deschidere (Open-Mind, asa cum bine zic americanii). Solutiile INSTANT de schimbat ideologii sau gandiri nu exista. Solutia cea mai eficienta este cea a PASILOR MICI si DURABILI.
Aaa si ar mai fi ceva. In ecuatia asta ar trebui sa fie si multa IERTARE + IUBIRE. Ea este antidotul FRUSTRARILOR acumulate si „cheia” Evolutiei!
Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*