Cutite ascutite, bucuria noastra a tuturor!

N.B. Incep cu „Acest ARTICOL despre cutite nu e un articol platit…”. De ce o fac? Pentru ca exista o OBSESIE a acestor zile. Si daca va gasiti cateva momente sa streceti prin acel ATELIER, veti vedea ca veti simti si voi ca mine!

Au trecut sarbatorile sfarsitului de an 2017, au trecut si mesele prilejuite de Sfantul Vasile + Sfantul Ion si lucrurile au reintrat in obisnuita rutina. Insa in bucatarie mancarea se face zilnic si de multe ori (din lipsa timpului) trecem cu vedea faptul ca nu avem cutitele ascutite. Si ne chinuim cu ele, dand vina pe carnea care e prea tare sau pe legumele de iarna, care „asa se fac, cand sunt tinute in beci sau pivnita”. Dar nu e asa si nu ar trebui sa mai fim lenesi!

Iar primul motiv care imi vine in minte (din punctul meu de vedere) ar fi acela ca daca nu ne bucuram efectiv cand cream feluri de mancare sau salate, nu ne vom bucura nici atunci cand le vom manca. Si exemplul clar sunt EU, iar martor imi e draga mea Livia. De obicei ea se ocupa de mancarici, iar eu de salate. Si amandoi avem o bucurie reala atunci cand sculele „taietoare” din bucatarie merg perfect.

Fie ca vorbim de cutite sau fie ca vorbim bardita

… cu care mai toc eu legume cubulete. E ca un dans in doi, in care cei doi parteneri simt cu o secunda inainte, ce urmmeaza sa faca si mai ales stiu sa isi transmita si semnale discrete atunci cand vor sa schimbe ritmul.

Dar gata cu cuvintele pretioase si sa ne reintoarcem la cutitele de care vorbeam. Eu unul le ascuteam in trecut la polizorul pe care il detin in curte. Insa anul trecut prin vara, cu ajutorul lui Cristi Serb, am descoperit ca e bine totusi sa mergi la un specialist. V-am spus povestea in August. De ce revin? Pentru ca atunci nu facusem poze preturilor serviciilor oferite de domnul Ionel de la Tocilarie Spa si vreau sa imi „spal acel pacat”:

cutite

Si daca aveti oameni pasionati de „piese speciale” din categoria cutite, domnul Ionel are cateva exponate de vanzare in micul sau atelier din Soseaua Progresului 90-100:

Intre timp (dupa Pandemie) acel atelier a disparut. Asa ca pe domnul Ionel il puteti gasi doar OnLine si cutitele se trimit la ascutit prin curier si le primiti inapoi in acelasi fel.

a

Cam atat. Sper ca v-au placut povestile mele si ca vom rezona pe aceeasi lungime de unda!
Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*