Curajul de a spune DA sau VREAU!

Sal’tare
Vad in fiecare zi in jurul meu oameni geniali care se pierd aiurea. NU stiu daca e un NOROC sau un GHINION, insa ii vad. Au avut TRENUL LOR la un moment dat si l-au lasat sa plece. Au avut momentul lor in care puteau spune DA si nu au mai avut curaj sau au dat altora posibilitatea sa plece? Asta insemna ca totusi ceva in constructia acestor oameni, geniali din punct de vedere profesional, scartzaie. Cred ca ceea ce scartzaie la dumnealor e capacitatea de DECIZIE si calculul RISCULUI. Sunt oameni care traiesc mereu la o extrema. Sunt fie extrem de optimisti si cad mereu prada naivitatii cu care incep orice demers sau fie extrem de speriati si deci, pesimisti, dupa ce au fost naivi si nu mai au curajul sa spuna VREAU, pentru ca traiesc mereu cu trauma proaspatului ESEC. Si uite ca astia sunt perfecti sa fie legati de glie. Ceea ce nu inteleg actualii nostri manageri, e faptul ca ii pot „lega de glie” pe oamenii astia, caci sunt partial labili din punct de vedere psihic, insa mult mai bine ar fi daca le-ar lasa macarun grad de libertate si i-ar sprijini pentru implementarea unor solutii constructive noi. Sau poate sunt si eu azi mult prea optimist?
Si daca tot vorbesc de geniali uite si o melodie a unui alt genial in muzica:

Andrei… 😉
KIP IN TACI

9 comentarii publicate

 1. „Curajul de a spune DA sau VREAU!” este echivalent cu „Increderea in sine” si cred ca tocmai asta le lipseste persoanelor geniale care si-au lasat trenul sa plece.

 2. Acesta este unul dintre cele mai controversate subiecte………………..fiecare il va intelege intr-un fel
  PS:Soooper melodie
  DBlog’s last blog post..A murit cea mai batrana blogarita din lume

 3. Cred ca fiecare din noi avem cunoscuti in cauza.
  Dupa cum zicea si DBlog, subiectul e vast, si cred ca ar trebui sa umplem mult spatiu si tot nu am epuiza subiectul…
  Asa ca, am sa fiu mai econom si am sa ma rezum la a spune: unii nu izbutesc in mediul social din mai multe motive si asta le poate afecta si perfomantele.
  Iar altii, efectiv nu au sansa, sau nu stiu sa transforme micile sanse in reusite.
  candid’s last blog post..Candide

 4. @Avatare – pai si de increderea in ceilalti presuun ca nici nu putem vorbi? Nu?!?
  @DBlog – Dar parerea ta care ar fi 🙁
  @Violeta – mersi de aprecieri!
  @Candid – deci si A TRAI VIATA e o stiinta! 😉

 5. Nu neaparat. Pentru unii increderea prea mare in ceilalti nu mai lasa loc si de increderea in sine. Se simt intimidati de realizarile sau esecurile lor, iar asta mai ales atunci cand au crezut cu toata puterea in ei.
  Oricum, e mai usor sa ai incredere in ceilalti decat in propria persoana, cum e mai usor sa-i feliciti/ blamezi/ consolezi pe altii decat pe tine.

 6. Daca sunt niste genii nu ar trebui sa-i compatimim. Daca in viata nu au invatat nimic inseamna ca nu sunt geniali. Crezi ca ii opreste cineva sa faca ceea ce vor? Sa-si faca afacerile lor? Ca doar sunt geniali ce mama dracu`. It`s open market. Free to go in life.

 7. Nicu problema e un pic mai complicata! Ei sunt genii, insa doar pe o singura felie, nu si pe promovare sau vinderre de produs! Asa ca nu se pot impune pe piata ca un produs vandabil! De aceea oamenii de acest gen, peste rtot in lume au nevoie de impresari! Dupa anii 90 au aparut si al noi astfel de „binevoitori”! Insa s-a dovedit mai tarziu ca earu cu totii niste jnapani! Asa ca „genialii” nu mai au incredere in acest gen de asocieri si prefera sa fie geniali si saraci! 🙁

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Tweets that mention Curajul de a spune DA sau VREAU! | Parerile Artistului in Blogosfera -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*