Cum sa gestionezi (intretii) un grup de FACEBOOK!

Sal’tare
Intrebare aceasta o pune pe undeva printr-un cotlon de FACEBOOK mister Cristi zis Chinezu. Si cred ca regulile (din punctul meu de vedere) ar trebui sa fie, putine si simple.

Grupul ar trebui sa fie „gospodarit” asa cum o faci si cu casa, camera sau biroul tau.

  1. In primul rand linkurile / povestile / sfaturile ar trebui sa vina intr-un ritm care sa nu enerveze cititorul, pentru ca nici in casa ta oamenii nu vin de-a valma si tot timpul. Sau daca vin multi, o fac cu un motiv sau o fac invitati fiind de tine
  2. Apoi fiecare link / sfat / poveste, ar trebui sa se potriveasca locului/grupului. Si mai ales fiecare imagine sau link ar trebui sa aibe si o poveste, scurta sau lunga, nu prea conteaza. Insa trebuie sa aibe o poveste, pentru a atrage atentia si mai ales pentru a nu fi considerata un fel de reclama din aceea enervanta pusa in cutia postala, care de acolo zboara direct la cel mai apropiat cos de gunoi
  3. Si nu in ultimul rand, scrierea / poza / link-ul trebuie buie sa arate bine (nu greseli de ortografie / nu lipsa poza / nu text impersonal). De ce? Pentru ca „haina il face pe om” si „descrierea poate ridica sau arunca la gunoi, orice produs sau serviciu”!

In rest totul tine de rabdare si interes. Foarte multe grupuri incep puternic si se termina relativ repede, tocmai din lipsa de rabdare a administratorilor respectivi, care nu sunt pregatiti sa gestioneze asemenea locuri!

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Cred ca cel mai important aspect este incurajarea activitatii membrilor, trebuie avut grija ca nu doar administratorul sa vina cu posturi ci membri sa-si doreasca sa interactioneze intre ei.
    Trebuie dezbateri, trebuie interactiune… chiar daca se ajunge la cearta, membrii trebuie sa fie incurajati sa vina cu puncte de vedere noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*