Cultura inghesuirii urbane pe plaiuri mioritice!

Sal’tare
(Sursa imaginii Serb Ionel)
Cu totii vedem cum fiecare din noi sau cei din jurul nostru tind sa se inghesoaie. Avem o placere aproape criminala sa fim acolo unde e toata lumea: CA POA’ SE DA CEVA BUN! De ce? PENTRU CA NU AM AVUT CAND ERA MICI SI VREM SA AVEM ACUM CAND SUNTEM MARI! PENTRU CA NU AM AVUT NOI, DAR VREM SA AIBE COPIII NOSTRI!
Daaa! Sigur ca da! Pai zi ce rezolvam? Alergam toata viata dupa CEVA si al final, daca ajungem sa „il prindem”, ne dam seama ca nu avem nevoie de acel ceva. DE CE? Pentru ca ne-am AGLOMERAT cu TASK-uri si TELURI, fara sa facem o analiza amanuntita a nevoilor.
Ne place sa ne facem case cu tzashpe mii de etaje si tzashpe mii de camere, ca in filme, doar ca le AGLOMERAM in aia 250 sau 300 de metri patrati pe care ne-am permis sa ni-i cumparam cu banii pe care ni i-au dat bunicii, dupa ce au vandut pamantul pentru care strabunicii au murit in razboi. Da’ ce crezi ca mai intereseaza pe cineva istoria? Noua idee a societatii e CONFORTUL! Noroc cu Criza asta, care le-a mai scos unora „fluturii” si „pretentiile de mari jmecheri” din creier.
Si totusi asta e o trasatura DOAR a noastra sau e ceva ce tine de partea asta de EUROPA balcanica? In principiu cred ca e partea a doua si cred ca de inspirat ne-am inspirat din aglomerarea bazarurilor turcesti. Insa cred ca mai e ceva. E acel fel de a crede ca le putem face pe toate pe genunchi. Si ca poate nu putem avea noi un MALL ca in Munchen sau in Rotterdam, da ce nu putem sa il inghesuim ca pe City Mall intre Oltenitei si Giurgiului, ca sa fie in buricul targului? Si e chiar misto! Nu?!? DAAA, SUUUPER FRUMOS! Ca tot vorbeam mai devreme, e un fel de BAZAR „aglomerat” cu baraciale una peste alta.
Sa va ma zic de casele pe care le puteti intalni in tot Bucurestiul care au 10-15 metri de curte si deschidere a terenulu de 7 metri? Nu cred ca mai are nici un sens. Vorbesc probabil singur sau poate cu peretii!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

 1. Asa este, prea multa lume are o pasiune pentru imbulzeala, sa fie in mijlocul multimii.
  Dar cand este vorba sa ofere ajutorul cuiva, lumea nu doreste. Egoismul iese in evidenta.
  Lumea este in permananta cautare de ceva. Goana dupa implinire si fericire.
  Fericirea nu exista, pentru ca intotdeauna exista alceva de gasit, de avut… Ca si numerele, nu se termina la cateva miliarde. Tind spre infinit.
  De fapt, fericirea o putem gasi doar daca suntem impacati cu noi insine.
  Si apreciem fiecare lucru, important sau mai putin semnificativ.
  Weekend placut!

 2. SUPERB. Si pentru a puncta ce ai zis tu o sa mai repet ultima ta propozitie:
  fericirea o putem gasi doar daca suntem impacati cu noi insine!

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Urban 5 | Parerile Artistului in Blogosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*