Cu rabdarea, treci si marea – Jurnal de tatic ep. 65

Sal’tare
Stau deseori si ma gandesc cum ar fi fost daca parintii mei imi descopereau talentul pentru scris si comunicare inca de mic si daca mi-l cultivau in consecinta? Poate ca as fi fost un scriitor de succes! Sau poate ca as fi lucrat la un mare concern international, pe parte de comunicare! Sau poate as fi lucrat in publicitate. Nu ma intelegeti gresit! Nu le fac un repros parntilor mei, pentru ca vremurile i-au obligat si pe ei sa ne educe asa cum au facut-o. Si Slava Domnului au facut-o bine, ca altfel nu stiu daca as fi reusit sa descopar orizonturile, asa cum am facut-o si nici nu cred ca as fi putut face astazi analize. Si totusi de ce am adus in discutie aceasta tema?
Pentru ca azi sunt si eu la randul meu parinte si mi-ar placea tare mult sa imi vad fiii facand ceea ce le place si fiind foarte buni in activitatile pe care le vor desfasura, tocmai datorita faptului ca parintii lor au intuit foarte bine TALENTELE lor si le-au cultivat pe masura.
Din aceasta cauza poate parea in ochii unora, ca noi ii cam rasfatam pe mandrii nostrii, insa nu e rasfat, ci oferirea unei LIBERTATI mai mari, pentru a putea vedea talentele si dorintele lor de dezvoltare.
Va intrebati daca e greu? Pai greu este, pentru ca trebuie sa intelegi logica lor si sa vezi cam cum percepe el lumea din jur. Apoi tot timpul, atunci cand incerci sa le analizezi si sa ii indrumi pe drumul pe care crezi ca l-ai “ghicit”, iti suna in cap intrebarile:
OARE AM INTELES EU BINE? OARE ASTA ESTE TALENTUL LUI? OARE NU AR TREBUI SA II PUN MAI PUTINE “GHIDAJE AJUTATOARE”?
Si apropo de acest subiect, acum vreo doua zile m-a intrebat un coleg care nu are inca “minuni” in casa:
BA SI TOTUSI NU E STRESANT? CATA RABDARE TRE’ SA AI CU EI?
Si vrei nu vrei am recunoscut ca si rabdarea asta cu copiii, e ca o materie la scoala pe care o inveti. Si apropo de rabdare, sa stiti ca acel clip de la COSMOTE, cu fluturele ar trebui sa ne sune mereu in cap, atunci cand pustii nostri ne pun intrebari si noi din diverse motive nu avem chef sa le raspundem!

Cam atat de la noi. Va urez sa fiti rabdatori si sa iubiti mult!
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*