Locuri Parasite
Locuri Parasite

Cu Apele Curate: 0 initiativa Superba

Sal’tare. Asociatia MAI MULT VERDE bu are nevoi de nici o prezentare. Insa unele din „ispravile” lor cred ca trebuiesc ajutate. Si ma refer aici la initiativa CU APELE CURATE – https://cuapelecurate.ro/. De ce? Pentru ca traim vremuri in care apa uite ca este din ce in ce mai putina si din ce in ce mai murdara. Iar daca noi tot avem atatea rauri si parauri care inca pot fi salvate si curate, de ce sa nu o facem.

Si totusi cine sunt cei de la… Cu Apele Curate?

Din 2008, anul înființării sale, Asociația Mai Mult Verde a construit o cultură a responsabilității și voluntariatului pentru mediu în România. Au fost proiecte și campanii educative, sub sloganuri precum “Există viață după colectare” sau “Deșeurile nu sunt gunoaie”. Iar voluntarii implicati au adunat peste 350 tone de plastic din păduri, albii de râu sau trasee turistice in cadrul proiectului Cu Apele Curate. La acestea s-au adăugat si activități specifice de advocacy, care să îmbunătățească politicile publice în domeniu.

Ei au adunat laolaltă parteneri din sectorul neguvernamental, structuri guvernamental-administrative, mediul de afaceri, plus comunitățile locale.

Lidl România a aderat la Cu Apele Curate, în calitate de semnatar, la Pactul Global al Națiunilor Unite (UN Global Pact). Iar una dintre temele de implicare socială alese de companie este apa. Si în continuare pe termen mediu și lung, este reducerea cantității de plastic din mediu. Proiectul #cuapelecurate s-a concentrat pe eliminarea plasticului de pe cursul Dunării. Acest proiect contribuie la șase din cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, mai exact capitolele:

  • 6) Ape curate;
  • 12) Consum și producție responsabile;
  • 13) Acțiune climatică;
  • 14) Viață subacvatică;
  • 15) Viață pe uscat
  • și 17) Parteneriate pentru obiective.

Alături de ei este și ARC România (Asociația pentru Relații Comunitare), cu o experiență de peste 17 ani în mobilizarea comunităților. Rețeaua sa este importantă pentru aducerea împreună a organizațiilor locale, a finanțatorilor și a celorlalți parteneri în proiecte. În aceeași zonă, a implicării comunitare, vor ajuta Cu Apele Curate CeRe și One World Romania. Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) așază în centrul demersurilor oamenii pe care îi privesc direct deciziile luate de autoritățile publice. One World Romania își propune urmatoarele. Plecând de la situațiile concrete pe care se construiește acest proiect, să ofere alternative culturale, sociale, educaționale, implicând activ comunitățile.

cu apele curate
Apele curate, un pic mai bine pentru Sanatatea noastra… a tuturor!

Concluzii si sperante

Mai Mult Verde in cadrul initiativei CU APELE CURATE incerca sa curete nu doar apele, ci și mințile, instituțiile și mecanismele civice, care fac să funcționeze organic și coerent o societate. Si mai mult decat atat. poate ca o astfel de initiativa va crea oameni ca sa se gandeasca tot timpul la influenta fiecarui get asupra naturii. Si acest lucru nu poate fi inteles ca un over-controlm ci mai degraba ca un over-careness pentru fiecare individ flat langa noi si nu numai.

Va place ideea? Dati si voi de veste mai departe. Si poate asa cum s-a intamplat la LET’S DO IT ROMANIA sa fie un fenomen, asa va deveni si aceasta initiativa. Trebuie doar sa ne strangem „masa critica” de dornici si „efectul bulgarelui” o va duce mai departe. Urmariti-i indeaproape si pe FACEBOOK si sa speram ca viitorul va fi unul Curat si sanatos. Ba mia mult decat atat, poate intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat noi oamenii vom reusi sa nu mai fim elementul „parazit” al intregului ecosistem terestru. Pentru ca de fapt natura cauta mereu sa intre din nou in echilibru, pentru ca noi i-am stricat aceasta  balanta la care ea tot lucreaza de milioane de ani.

Andrei
KIP IN TACI si sa fim CU APELE CURATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*