Modern Dad
Funny Genius boy Thinking in studio shot

Crizele de furie ale copiilor – Modern Dad’s Challenges, editia 6

crize furie copiiModern Dad – Pe 28 Februarie dragii de la Energy Creative Corner si draga de Sofia Frunza au facut editia a 6-a a aestui eveniment dedicat taticilor. Despre ce a fost evenimentul? Tema suna asa:

Crizele de furie si traumele copiilor: cum le gestionam?

Cine ne-a ajutat pe noi taticii sa fim mai buni in meseria de TATICI?

Au fost Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner la Eu, parinte ghemotoc si Mirela Horumba, psihologul parintilor, cu certificare internationala in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment si psihoterapeut cu drept de libera practica acreditat de Colegiul  Psihologilor din Romania ( www.mirelahorumba.ro).

Si cum nu vreau sa stric farmecul cuvintelor, care ne-a indulcit efectiv, am sa dau citat din ea, din draga de Ioana Agachi:

Crizele de furie la copii sunt un mod de a descarca toate frustrarile acumulate de-a lungul unei perioade de timp. Copiii nu au control asupra acestora deoarece inca nu au invatat sa-si gestioneze emotiile si au nevoie de ajutorul nostru in acest sens. Sunt doua aspecte importante pe care un parinte poate sa le faca pentru copilul sau: 1. sa incurajeze descarcarea emotionala a acestuia fara a aduce propria furie in acest proces si 2: sa-i ofere celui mic un model sanatos de gestionare a furiei

Modern Dad: Cel mai important lucru…

atunci cand cel mic face o criza de furie este ca noi, parintii, sa acceptam neconditionat emotia, sa empatizam cu el, sa ii aratam disponibiltate si faptul ca suntem alaturi de el, iar dupa ce actul s-a consumat, putem discuta cu cel mic, ca sa intelegem care este motivul care aparitiei crizei si apoi sa incercam sa gasim solutii impreuna, astfel incat sa evitam asemenea situatii pe viitor. In timpul crizei de furie, putem folosi metoda CHECK (C=Check child; H=Check house; E= Check emotions; C=Contemplate; K= Keep kilter). Iar dupa ce scade intensitatea crizei, putem aplica macar o parte din urmatorii pasi:

Sa empatizam cu cei mici

Sa etichetam emotia, pentru ca cel mic sa o poata identifica mai usor in viitor

Sa le spunem mereu copilor ca emotiile sunt trecatoare

Sa oferim explicatii si alternative

Sa ii intrebam daca il putem ajuta pentru a se calma mai usor. Evenimentul a continuat cu prezentarea realizata de Mirela Horumba, psihologul parintilor, care le-a povestit tatilor despre cele mai comune frici ale copiilor, dar si despre experientele traumatizante prin care pot trece. Fricile sunt manifestari normale care uneori apar si dispar de la sine.

Ele pot fi de ajutor deoarece o frica corect depasita, ajuta copilul sa isi dezvolte rezilienta. Iar in cazul unei experiente traumatizante, sustinerea parintilor si incredere in ei, pot ajuta copilul sa depaseasca trauma cu succes. In partea a doua a evenimentului, sub indrumarea psihoterapeutului Ioana Agachi, tatii au invatat, printr-un exercitiu practic, despre cele mai comune 6 crize de furie pe care le pot intampina la cei mici si cum le pot gestiona.

Situatiile au fost selectate din propunerile trimise de participant, in formularul de inscriere. Solutiile gasite de tati au generat interactiune iar abordarea din mai multe unghiuri, in functie de reactiile diferite ale celor mici de acasa, povestite de tati, au contribuit la creionarea unui plan validat impreuna cu indrumatorul, de gestionare a acestor situatii. O MARE NOUTATE a evenimentului a fost lansarea platformei www.moderndads.ro, dedicata tatilor si viitorilor tati.

Pe site, tatii vor gasi articole, interviuri, materiale realizate in colaborare cu specialisti (pediatri, psihoterapeuti etc.), informatii din orice etapa a vietii de tata precum si noutati despre evenimentele la care pot merge cu cei mici si activitatile pe care le pot face impreuna. Evenimentul Modern Dad Challenges este posibil datorita partenerilor care il sustin.

Asadar, la editia a 6-a, au fost alaturi de noi urmatoarele branduri, carora dorim sa le multumim: Lidl Romania, Lupilu, Nestle Incepe Sanatos Creste Sanatos si Boiron Romania. Suntem recunoscatori si partenerilor media care au transmis informatia despre eveniment:

Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, Andreicismaru.ro, Tatistaacasa.net, Educabil.ro, Artistu.ro, Staupenet.ro, Asociatia SAMAS, Frunzaresc.eu, Laurafrunza.com, Go-gib.ro, #Cafeauadela10, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Pricopie.com, Johannasburg.ro, Mamicaautentica.ro, Teavasilescu.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.wordpress.com, Ralucaloteanu.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro, Lullaby.ro.

Modern Dad Challenges este singurul eveniment de parenting dedicat exclusiv tatilor. Detalii despre fiecare editie se regasesc pe site – http://events.moderndads.ro/ sau pe pagina de Facebook. Evenimentul este organizat de agentia de publicitate Creative Energy Corner.

Modern Dad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*