bloggeri de succes

Credintza, Vin fiert si Algocalmin !

Sal’tare
NU stati chiar lanaga mine cand scriu postul asta, ca s-ar putea sa va stropesc de sange. DE ce ? Pai in timp ce altii pe la concursul de Bloggeri, sar la gatul altora, in frumoasa nostra Romanica, credincioasa NUMA-NUMA se sta cate 6 ore la coada, ca sa se vada moastele Sfantului Mina sau se calca „DREPT CREDINCIOSII” in picioare la deschiderea bisericii aleia din Drumul Taberei pentru ca au adus moastele sfintei Paraschiva. Ba daca ati fi stat doar la rand si nu as fi auzit din gurile voastre Dumnezei, Cristosi, jurari pe ochii copiilor vostri nu as fi avut nimik cu voi. Dar in halul ala ma ? Primul lucru pe care il auzeai la coada era:
AUZI N-AI SI TU O TIGARA ?
Cum sa vinzi ma vin fiert si cafele ? Ce e balci ? Sau macar puteati aduce ceaiuri. Si mai grav pentru unii:
< < Frateee, nu tre’ sa va chinuiti cu algocalmine, ca sa rezistati acolo ! Viata intreaga e un canon. Incercati sa o traiti cat mai curat si atunci veti vedea, ca va vei simti mai aproape de Dumnezeu.
Mai lipseau o scena si producatorii de bere, sa transformati toata treaba intr-un mic Festival al Berii, mai dragi reprezentati ai bisericii ortodoxe hotarati sa vindeti „CREDINTA” !
Am avut ocazia sa aud la coada, ca si statul asta, reprezinta un fel de „canon”, inainte sa il vezi pe sfant.
DA’ DE CE NU FACI TU CANON, CU LASAREA DE BAUT CAFEA SAU DE FUMAT MA ? DE CE NU ITI FACI TU UN CANON DIN A AJUTA UN OM PE SAPOTAMANA (SI NU VORBESC DE BANI LA SARACI, CA ASTA E ALT MARE GEST DE PROSTIE). Io vorbesc aici sa te duci poate intr-un azil sau sa te inscrii intr-o organizatie non-guvernamentala de intr-ajutorare. Si voua ma desteptilor, va spun ca Dumnezeu e in suflet, nu in oasele sfantului si ca nu tre’ sa iti iei jde mii de iconite. E de ajuns una pe care sa o ai in casa. Da ce sa ii faci, daca figuri proeminente ale mass-media, ca antrenoru’ Iordanescu, pupa la meciuri iconite sau daca Becali se duce sa se roage la Demnezeu ca sa o bata pe Sevilla, asa si omu de rand crede ca e normal sa se roage la Doamne Doamne, sa ii faca curat in casa, in loc sa puna el mana pe matura si faras si la fel de bine crede, ca pentru raceala e de ajuns sa mearga la biserica si nu la doctor.
OAMENI BUNI, HABOTISMUL NU ARE NICI O LEGATURA CU CREDINTA ADEVARATA ! DUMNEZEU E CEL CARE TE AJUTA INFORMATIONAL SAU ENERGETIC ! DUMNEZEU NU E CONTABILU’ TAU SI NU LUCREAZA CU CONTURI DE PROFIT SI PIERDERI SAU CU CONTURI DE INTRARI/IESIRI.
Ba oameni buni avem CREIER ca sa gandim cu el, nu ca sa se faca echilibrarea maselor in corpul uman, ca atunci cand pui plumbi la rotile de la masina.
Mersi lui Apollinaire, de la care am „ciordit” poza !!!
Andrei… 🙁
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

  1. ..hmz.. cum sa-mi vinda mie credinta? slabiciunea nu se cumpara sau se vinde .. nu ma las prostit pe bani.. si eu am credinta.. uite credinta mea.. ma tot rog la Dumnezeu si el nu-mi da nici un raspuns sau daca mi-l da nu mil da in asemenea mod incat s-ami dau seama ca mi-a raspuns.
    Alta credinta: Intro zi am sa mor si eu ca asha e normal dar pana atunci am sa lupt pentru a reusii sa trec de la un stagiu la un alt stagiu mai avansat ,.. credinta mea este ca voi reusii, deocamdata ma pregatesc pentru stagiul urmator.. nu pot sa sar de la clasa intai direct la facultate.. daca nu as crede, nu as merge mai departe.. probabil m-as sinucide. voi ce credeti? „Eu Cand Vreau Sa Fluier , Fluier” :-\”
    .-= Zona4´s last blog ..Eu Cand Vreau Sa Fluier Fluier Music =-.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*