Craiova… amintiri! Voi stiti ceva? – Jurnal de Romania

Sal’tare
Are aceasta tema, de cand sta la mine in DRAFT, vreo 2 luni. Nu reusesc sa gasesc energia si inspiratia de a vorbi despre Craiova. Am vazut-o in anul 2000, intr-un fel de tur al Romaniei si imi amintesc cu drag de acest oras ca fiind unul curat. De ce totusi m-am apucat azi te scris despre Craiova desi nu aveam tragere de inima? Pentru ca unul din vecinii mei din mahala e oltean get-beget si mi-a spus ceva de cea mai frumoasa biserica a Craiovei – Madona Dudu. Insa uite ca si asa, „intepat” de la spate, nu ma pot gandi decat la masa imbelsugata de care am avut parte aunci la Segarcea si la vinul ala care curgea pe gat ca uleiul.
Aaa, ba nu , uite ca imi mai amintesc ceva totusi: Parcul Romanescu. Asta m-a impresinat prin marimea lui. Eu comparandu-l la ora aia cu parcurile noastre bucurestene (si faceam abstractie de Herastrau, ca asta e aproape afara din Bucuresti). Si in rest parca e blank total. Asa ca am dat si eu SERCH pe fratiorul Google si iata ce am mai gasit.

 • Hoinari.ro ne da o lista intreaga de obiective turistice. Si imi place ca lista are un sert de obiective turistice, muzee. Hopaaa, taci ca memoria nu m-a lasat de tot! Imi aduc aminte si de cladirea Primariei, care era superba si la exterior si la interior, iar in fata ei parca avea o fantana arteziana in forma de sfera. Frumoasa rau!
 • Iaca tot cautand dupa Craiova, site-ul LaDolj.Ro nu se limiteaza doar la Craiova, ci ne spune ce putem vizita, cam in tot judetul Dolj.
 • Gata, cam asta o fost tot ce mi-am putut aminti. Si asa cum spun in titlu: VOI STITI CEVA? Hai nu fiti timizi! OLTENI DIN TOTE COLTURILE TARII, UNITI-VA! Si bombardati-ma cu informatii si amintiri, ca doar nu degeaba vi se spune: CA SUNTETI CEI MAI FIERBINTI ROMANI!
  P.S. Pai credeti ca va puteam lasa fara fond muzical tematic? Evident ca nu si evident ca melodioara e Imnul Universitatii Craiova – Oltenia Eterna TerraNova

  Andrei… 😉
  KIP IN TACI

  6 comentarii publicate

  1. într-adevăr, Craiova e un oraş frumos, dar din păcate, sunt destul de mulţi (ca să nu zic prea mulţi) care-l fac să arate jalnic. Poate că ar fi timpul ca oraşul ăsta să beneficieze de ceva nou, venit din afară. Ai scris însemnarea asta în ziua în care am stat şi m-am gândit o groază la multe chestii legate de acest oraşul meu.
   A.Faith’s last blog post..Mâncaşi?

  2. Faith ma bucur ca am fost „gand la gand” cu bucurie si m-as bucura daca as putea da macar o idee de noi initiative, pentru fiecare oras sau zina de care vorbesc in JURNAL DE ROMANIA! 😉

  3. Salut,
   Cand iei o poza de undeva, e bine sa intrebi intai daca ai voie, si daca da, sa mentionezi sursa.
   Poza e luata de pe siteul meu, http://www.incogniterra.org. Chiar daca un click pe poza ma duce la site, preferam sa mentionezi si sursa undeva sub poza.
   Cu bine,
   Sorin

  4. Salut Sorin! Am crezut ca doar link pe poza este de ajuns. Insa daca tot ai facut observatia, am sa adaug observatia si imi cer scuze. Totusi cred ca e de apreciat ca am lasat link pe poza si nu am copiat-o cu mare nesimtire ca altii, considerand a fi aceasta poza, doar a mea, proprie si personala!

  Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Blogoree bligg

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.


  *