Copiii digitali si accesul la tehnologie

Sal’tare. Cine sunt copiii digitali? Pai sunt dragii nostri copii conectati la tehnologiile actuale. Si noi parintii stim sigur un lucru: vrem copii care sa aiba abilitati tehnologice bine dezvoltare. Dar in acelasi timp si o solutie pentru ca cei mici sa navigheze in siguranta pe internet si sa respecte un program digital echilinrat. Adica unul capabil sa le asigure un start bun in evolutia personala (cat si profesionala, pe termen lung).

Copiii digitali din zilele noastre

stiu sa intre pe YouTube sau sa foloseasca telefonul inainte de a invata sa-si lege sireturile la pantofi. Accesul timpuri la aparate performante si atractia acestora, cat si numeroasele moduri in care pot fi folosite, contribuie la o dezvoltare accelerata a copilului. Dar ele vin la pachet si cu unele efecte (lipsa de concentrare, atentie scazuta, probleme oftalmologice, intarzieri in dezvoltarea copilului etc.).

Cum ar trebui sa arate programul digital al copilului in functie de varsta lui? Cat de sigur este sa navigheze singur pe internet si sa aiba acces oricand la retelele sociale si alte canale online? Dar si care sunt riscurile expunerii de fotografii cu copiii pe internet. Va invitam sa dezbatem la urmatoarea editie Modern Dad’s Challenges, pe 12 septembrie, la Hotel Intercontinental din Bucuresti. Ne vor fi alaturi urmatorii invitati: Cornelia Paraipan, Medic rezident psihiatrie pediatrica si Psihoterapeut de familie – in supervizare. Va fi si Nadia Tataru, fondatoare Itsy Bitsy FM si Ana Maria Mitrus, blogger la meseriadeparinte.ro.

„Cand vine vorba de relatia copiii digitali – tehnologia, studiile arata ca aceasta ar trebui sa inceapa cat mai tarziu, sa aiba limite clare de timp si continut si niciodata sa nu primeze in fata relatiilor interumane, de a caror calitate, tot studiile arata, ca depinde fericirea noastra. Tehnologia are valente neutre si depinde in special de noi, parintii, cum vrem sa o folosim in relatia cu copii nostri”, considera Cornelia Paraipan. INSCRIEREA la editia a 9 a Modern Dad’s Challenges se face completand formularul de pe site. Participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile.

 Detalii suplimentare despre proiect sunt disponibile pe site, cat si pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges.

Temele pe care le vom dezvolta la aceasta editie despre copiii digitali sunt:

  • Programul digital al copilului si accesul la ecrane & tehnologie
  • Social media & expunerea copilului pe internet
  • Siguranta copilului pe internet si bullying-ul online


Modern Dad’s Challenges este unicul eveniment din Romania dedicat tatilor si viitorilor tati. Proiectul este organizat de agentia Creative Energy Corner*, cu sustinerea si implicarea brandurilor partenere: Lidl Romania, Nestle

Incepe Sanatos Creste Sanatos, Editura Corint, Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti.

Parteneri media:Doctor MIT, Radio Itsy Bitsy, Paginadepsihologie.ro, Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, Academiabarbatilor.ro, Ken Academy, Romania Pozitiva. Plus Andreicismaru.ro, Jurnalulunuitata.ro, Artistu.ro, Staupenet.ro, Asociatia SAMAS, Startevo.com, Kidibot, Frunzaresc.eu. Apoi Laurafrunza.com, #Cafeauadela10, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro si roxanadulgheru.ro. Si impreuna cu  Solonaria.ro, Mamide2.com, Pricopie.com, Johannasburg.ro, Mamicaautentica.ro, Ioanaboca.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro, Lullaby.ro, Pasimarunti.ro.

Persoana de contact: Sofia Frunza, Project Manager
Email: sofia.frunza@energycorner.ro
*Despre Creative Energy Corner (www.energycorner.ro):
Este o agentie de publicitate ce ofera servicii de PR, Social Media, blogging si marketing online. Completeaza paleta cu evenimente tematice pentru companii. De la lansari de produse pana la conferinte de presa, gale si petreceri, trade marketing, creatie publicitara si web-design.

copiii digitali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*