Ciucasul… un munte cu caciula sau piatra cu suflet…

Sal’tare
Later Edit: Uite si pozele: Brasov 1 2 Biserica Neagra; Ciucas 1 2 3 4 5.
Dupa cum va spuneam vineri, in uikendul care tocmai a trecut, am vizitat Brasovul. Stiu ca v-am mai inebunit si alta data cu vesnica mea idee „IUBESC BRASOVUL”, insa daca alta data era vorba doar de cat de frumos am eu in suflet orasul asta, acum e altceva. Pe sub poalele Tampei am revazut vechea cetate renovata. Am revazut drumul catre Turnul Alb si Turnul Negru si turnurile propriu zis frumos refacute. Am revazut Brasovul ca un oras dornic sa egaleze in frumusete si curatenie Sibiul. De ce tocmai Sibiul? Pentru ca mie mi se pare, ca dupa ce a fost capitala culturala europeana a devenit cel mai frumos oras al Romaniei din punct de vedere estetic. Dar hai sa trec de Brasov ca in titlu va spuneam ceva de Ciucas. Ei bine eu pana acum nu il vazusem si nici mandra mea, asa ca ma zis ca ar fi vremea sa il cunoastem. Nu e el la fel de „suparat” ca Piatra Craiului sau la fel de impunator ca Fagarasul muntele asta, dar e maiestuos. Are niste peisaje superbe si desi pare mititel, nu se lasa usor urcat. Sambata am reusit sa ajung pana pe Zagan si sa fac niste poze superbe. Fata mea cea draga chiar se mira, cum de eu, „ala agitatul”, devenisem atat de linistit. I se parea ca se intamplase ceva cu mine. Nu era ceva grav, doar intalnirea cu Domnu Munte si mai ales prima intalnire cu Ciucasul. Am inteles ca are un suflet mare pentru ca m-a cucerit efectiv. De ce zic ii zic totusi „munte cu caciula”? Pai asta era exprimarea celor mai batrani:
BAIETE, DACA SI-A PUS CIUCASUL CACIULA, O DA GREU JOS!” Si intr-adevar cam asa se intampla. Sambata acest munte si-a luat o caiula de nori si s-a facut prieten cu un vant serios care nu ne-a lasat sa mai urcam duminica. Insa promit sa mai revin sa il revad si sa il mai intalnesc, caci pare un batran intelept de la care mai am multe de invatat. Drumuri cu soare va urez!
P.S. Si daca tot v-am vorbit de munte, imi dauc aminte de un cantec care se potruveste perfect acestei stari – Padure Nebuna – cantata de fata muntilor Carmen „Ciocolata”

Andrei… 😉
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

  1. Uite mai ca se poate sa ai un wekend frumos! Mie din ce mi-am propus sa fac weekendul ce tocmai a trecut… nu mi-a iesit aproape nimic. Mi-e dor de munte!
    iLL’s last blog post..Seriale

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Blogoree bligg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*