CIRCUL e din nou pe strada noastra

Sal’tare. Hai ca zbor un pic dupa taramul povestirilor „cu miere si cu luna de miere” (insa nu pentru mult timp), ca sa ma uit si eu in strada la „circoteca” generala si caracteristica perioadei dinaintea alegerilor. Si nu ma leg de cei care candideaza, ca ei nu fac decat sa incerce sa acceada mai sus intr-un sistem care le permite acest lucru. Acu sincer sa fiu poate peste ceva ani si eu poate voi candida la vreuna din aceste functii, pentru ca sistemul ma lasa.

Si totusi, pentru viitorul acestui sistem si pentru imbunatatirea lui, cred ca ar fi bine ca oamenii care vor sa acceada catre astfel de „pozitii” ar trebui sa aibe macar un minim de studii politice sau administrative. Nu zice nimeni sa fii un politician de cariera, insa nici sa vii cu ZERO cunostinte politice si administrative, ca functiile de parlamentar nu se vor a fi o „scoala”. Scoala tre’ sa o faci inainte.

Plus ca a fi parlamentar insemna pe de o parte sa fi trecut prin „chinurile” si capcanele administratiei. Sa stii sa te descurci prin hartzogaraia caracteristica administrtiei si mai ales sa ai rabdarea necesara pentru birocratia romaneasca, de care vom scapa greu de tot.

Astea pe de o parte. Insa pentru un politician de „tip nou” cred ar mai trebui adaugat un pic de sarm personal, un pic de diplomatie, un pic de cunoastinte de politica externa, MUUULT talent in negocieri si o ambitie de fier.

Sigur ca asta e idealul si ca nu le pot avea pe toate politicienii nostrii. Insa macar o arte din ele daca ar exista, cred ca am avea un punct de plecare si un sistem de referinta. Sau poate iar visez cu ochii deschisi?

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*