CICLURILE… nu sunt doar ale femeilor?

MOTTO: „Daca in fiecare toamna nu ar mai cadea frunzele copacilor, ce urate ar fi primaverile !” Sal’tare In societatea de azi intalnim prostia ciclica, intalnim ciclul economic, intalnim istoria ciclica, s.a.m.d. Si totusi ma intreb de ce nu putem opri unele din aceste cicluri, in conditiile in care urlam peste tot ca suntem evoluati si ca putem intoarce Pamantul cu susul in jos si ca avem cu ce vedea, la fel de bine ca un vultur? De ce nu putem spune NU acelorasi greseli pe care le-au facut si parintii nostri? Un raspuns ar fi: PENTRU CA ASA NE E SORTIT, ASA VREA DOAMNE-DOAMNE! Cred si eu in Dumnezeu, insa nu in acest fel. Nu cred ca el ne-a trasat deja TOT si ca orice vom face, tot acolo vom ajunge. Vorba lu mamaie: DUMNEZEU ITI DA MAICA, DA’ NU-TI BAGA SI IN SAC! Si totusi de ce se intampla ciclurile? De ce nu invatam din greseli si de ce repetam mereu aceleasi prostii pe care le fac unii de sute de ani? Eu cred ca din cauza ca ne e lene. Pentru ca e mai usor sa stam cu mana sub ceafa, cu ochii la stele si sa ne visam viteji, decat sa incercam sa fim macar voinici. Pentru ca „e mai usor, sa nu facem nimik, decat sa facem ceva”! Oare de vina doar ziua de luni, pentru acest pesimism al meu? Sau nu sunt singurul care vede lucrurile asa? Andrei… šŸ˜‰ KIP IN TACI]]>

8 comentarii publicate

 1. Terifiant! Deci PROSTIA, sa inteleg ca e un fel de boala, la care nu vom gasi leac in veci?
  Nu se poate! Optimismul meu incurabil refuza sa creada aceasta idee… šŸ™

 2. Dragul meu, pana si la femei se opreste ciclul la o anumita varsta…dar lenea si prostia nu prea am auzit vreodata sa se opreasa… Nu mai stiu cine a zis ” Fereste-te de prosti, ca sunt cei mai periculosi”? Asa si cu ciclurile….este vorba de gena.. daca strastrabunicul meu a fost un om prost , pai vine si randul meu sau al unei rude de-a mea sa fie la fel ca strastrabunicul nu? asa ca iete de ce nu se opresc ciclurile…. ca ie vorba de gena pana la urma….

 3. Asta cu „fericirea idiotului” e tare. Doar ca vezi tu, atunci cand cutitul ajunge la os,nu mai ai chef sa zambesti tamp, ci vrei sa iti satisfaci nevoia care te chinuie! šŸ˜‰

 4. „Prost sa fii, noroc sa ai!” :)) vad in jurul meu ca functioneaza de minune.
  Cred ca exista un destin, un drum schitat dinainte de a ne naste, dar orice se poate schimba, depinde de fiecare dintre noi, de alegerile pe care le facem.
  Alina’s last blog post..Dreamingā€¦

 5. „Si totusi de ce se intampla ciclurile? De ce nu invatam din greseli si de ce repetam mereu aceleasi prostii pe care le fac unii de sute de ani?”
  Imi pun aceleasi intrebari cu referire la criza actuala. Ciclica si ea.
  Soacra mica’s last blog post..La cules ā€¦ primavara (poze)

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. pligg.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*