banca

Chinezu’ socialist si nationalismu’ tanar!!!

Sal’tare
Uite ca citindu-l in fiecare zi pe Orezaru’ asta mic, nu mare mi-a fost mirarea ca azi sa vad ca face niste prezentari ai comentatorilor sai lunari. Ei bine nu o sa va vina sa credeti dar am luat medalia de bronz. Acu poate va puneti doua intrebari:
„De ce il citesc pe Chinez?” si mai ales „Ce treaba are particula aia nationalismu’ cu Chinezu?”
Pai pe Chinez l-am inatlnit trecand dintr-un blog politic in altul. Sincer sa fiu mi-as dori sa fac si eu un blog in acest fel, insa nu am chef sa vad daca voua cititorilor mei v-ar placea sa am articole si mai scurte sau si mai lungi de genul acela. Sigur ideea exista si in curand se va materializa ea cumva. De ce?

Pentru ca implicarea civica si politica simt ca este viitorul meu. Am o atractie nebuna catre chestia asta si simt ca macar o perioada de vreo 4-5 ani nu as renunta la idee.
„Care e treaba cu nationalismu’ tanar!” Pai de la „galbejitu’ asta mic” am dat peste niste tineri cu vederi politice nationaliste. Ei bine sincer sa fiu si eu sunt patriot si aproape nationalist prin constructie. Insa de la a crede si a fi mandru de natia ta si pana la a pune stampile diferitelor categorii sociale si a le trasa „destine” clare e un pic de drum si daca ajungi pana acolo e foarte posibil sa fi vecin „la mansarda” si cu spitalul 9. Nu poti ca om tanar, care prin definitie ar trebui sa fie open-mind si sa aibe vederi deschise sa fi atata de obtuz in gandire. Nu ai cum sa crezi in idei legionare sau comuniste, doar datorita unor oameni care au scris niste idei acum vreo 50 sau 60 de ani. Erau altele conditiile atunci. Plus ca in conditiile in care sa presupunem ca iti e luata familia din casa si batuta crunt, nu prea ai cum sa ii acuzi ca s-au dus la cei din tabara adversa. Insa in conditiile in care acum astfel de reactii nu mai sunt, nu poti sa crezi in idei de genul „sa ii omoram pe…” sau „noi suntem cei indreptatiti sa…”. De aia se numeste ma fratilor democratie, pentru ca accepta toate parerile si pentru ca le lasa la „mila” selectiei naturale. S-a dovedit clar si ecenomic, ca „selectia naturala” (poate cu ceva „coafari” pe ici pe colo) e solutia cea mai buna de acceptat. Si mai e o realitate crunta care vine in argumentarea pozitiei mele:
IN ORICE RAZBOI, INTOTDEAUNA MOR NEVINOVATII!
Asa ca tie draga tinere care ai chef sa „arunci cu piatra” esti gata sa accepti ca toti cei dragi tie s-ar putea sa moara? Si nu e o idee „pictata” extrem, cu scop de descurajare, ci e o concluzie cruda trasa din toate „intamplarile” istoriei.
Sigur, nu zic ca nu poti sa „judeci” istoria si nu zic ca nu poti face „lobby” teoretic unei astfel de idei, pentru a o putea intelege mai bine, Insa intelege clar ca o doctrina apropiata de una din extreme calca intotdeauna macar un pic in picioare libertatea unuia de langa tine. Stiu ca pare mai usor si mai rapid asa, prin masuri radicale. Insa nu e! E doar o „grefa” pe un corp care nu primeste „organul” respectiv. Oameni buni hai sa nu mai visam la TATUCI VITEJI care sa schimbe totul cu sabia si nici sa nu mai credem ca exista DICTATURI BUNE. Sunt iluzii bune de de hranit si pacalit. Sigur daca vrei sa dai cu cracii in sus vreo „bucata” de pe la Stiinte Politice, s-ar putea sa iti reuseasca, insa daca chiar vrei sa aderi la o idee politica… GANDESTE BINE INAINTE!!!
P.S. Iar daca muzica celor care cred in astfel de idei va place, nu va faceti probleme si mie imi plac… dar nu sunt nici LEGIONAR, nici COMUNIST si nici ultra NATIONALIST. Uite doua mostre de astfel de muzici bune sa incepi uikendul cu ele:
Angel Parra – Quitarra En Duelo Mayor

Si Trio Grigoriu – Macarale
Trio Grigoriu- Macarale

Andrei
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

 1. frate artist întru socialism
  gand la gand cu blogărie
  singurul extremism pe care îl accept şi eu, deşi chinezu, este democraţia dusa la extrem
  cu adânci nuanţe socialiste, normal
  ca doar nu socialismul este cel mai democratic?
  că vrea să aibă grijă de toţi
  deşi câteodată nu îi reuşeşte să aibă grijă de niciunul
  ştii tu la ce mă refer…

 2. Artistule, o dai incet-incet in politica? Nu ar fi rau sa fie implicati in politica mai multi tineri, asta asa, ca sa se mai rareasca fosilele de prin politica romaneasca, pentru ca eu nu mai am rabdare pana mor actualii. Numa’ ai grija sa nu te corupa si pe tine…
  sabotor’s last blog post..In sfarsit un lucru bun

 3. @fratele chinez – vreau sa beau, cu proxima ocazie o bere mai mult sau mai putin chinezeasca cu tine!
  @sabotoare – ma abia astept sa ma mituiasca si pe mine cineva cu un BMW! Atunci sa vezi ce bine stiu sa joc teatru si sa va spun ca mi-a fost inscenata o treaba o chestie si o sa ma duc sa plang pe la OTV!
  😀 :)) =))

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Blogoree bligg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*