Cetatean european „SECOND HAND”!!!

Sal’tare
Recunosc ca in fiecare zi care trece pe langa mine ma trezesc ca sunt in ochii confratilor mei europeni, un european de mana a doua. Sigur ca in principiu intrarea noastra in Europa s-a facut doar pentru ca aveau nevoie de mana de lucru ieftina, de piete noi de desfacere, de o zona geo-politica stabila aici in mijlocul Balcanilor si de un ghimpe cat mai adanc infipt in coasta rusilor. Asa ca alegerea cea mai comoda si normala la acel moment am fost noi. Insa multi dintre cetatenii Europei nu au inghitit foarte bine aceasta hotarare. Si dupa cum se poate vedea cu ochiul liber unii fac anti-lobby romanesc. Sigur ca si noi singuri ne cam facem anti-lobby prin plecarea tuturor puslamalelor pe acolo. Multi dintre cei plecati dincolo ii mai invinovatesc si pe „eurpenii get-beget” ca nu vad „padurea de pomi”, adica nu vad sutele de mii de romani care fac treaba buna si ii vad doar pe cei cateva mii „cu bube in cap”. Acu ce sa zic, ii inteleg si eu pe ai lor, ca doar oameni sunt si ei. Insa la randul meu si eu ma simt dator sa protestez si sa fac cunoscute faptele lor. Asa ca duc mai departe „manifestul lui Vlad Petreanu (AmarDeZi)„, in legatura cu nedreptatea facuta romanilor de cei de la Hertz.
DATI SI VOI MAI DEPARTE, PENTRU CA NU MERITAM SA FIM BATJICORITI PE BANII NOSTRI!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

8 comentarii publicate

 1. Stii ce-ar fi misto? Sa aiba puterea economica sa-i dea in judecata pentru discriminare… Dar la ei, nu la noi. Cu siguranta ar castiga!
  b0gdan’s last blog post..Ia ghiciti despre ce scriu astazi!

 2. Desiguri, nici europenii nu sunt zei, sunt mai civilizati, mai deschisi la diversitate, dar cu limite. Fiecare individ, comunitate, natiune, are limitele sale, iar chestiunile siropoase pe care is focalizeaza massmedia interesul, nu sunt definitorii pentru o natiune, sunt chestiuni legate de cifre, statistica, valabile in toate padurile. Ne este dat si noua, esticilor, sa descoperim cu stupoare, ca si in occident massmedia joaca dansul politicii si hora economiei, primeaza si aici, ca peste tot interesele nationale. Globalizarea, diversitatea culturala, democratia, fiind chestiuni pe care ni le-am insusit teoretic si pe care trebuie sa le invatam cu totii, est europeni sau occidentali in multi ani de acum in colo, si sa le aplicam in propria proximitate.
  candid’s last blog post..ARTISTU.VOCE.RO : JURNAL de Romania – Sibiul, oras al viselor EUROPENE !!!

 3. @Candid – de acord cu tot ceea ce spui tu. Insa „punctual” in acest caz cred ca omu merita respectul sau, pe banii lui!
  @Giu – fata draga tre sa recunosc ca ai dreptate! Insa nenea Candidu a daugat „cu limite”. Asa ca hai sa nu il punem la perete!
  😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*