Cei trei R „reinventati”? Redescoperim trecutul?

Sal’tare
Imi aduc aminte ca acum 2 ani, la fostul sediu unde lucram, au venit „baietii buni” care ridica gunoiul si au zis raspicat:

SEFU’, DE LUNA VIITOARE, TREBUIE SA AVETI 3 PUBELE DE GUNOI SI SA COLECTATI SELECTIV GUNOAIELE, CA ASA IE NORMATIVA ASTA NOUA DE SE APLICA!

Acu, daca e normativa, nu se discuta, se executa. Insa ma uitam la tigan si nu-mi venea sa cred ce cuvinte ii ieseau din gura, insa il ascultam, ca doar in acel moment el era un ECOLOGIST convins. Si vrei, nu vrei, uite cum am achizitionat noi inca doua pubele si le-am facut una de gunoi menajer, alta de plastic si ultima de hartie si cartoane. Cu metalul nu ne-am chinuit, ca daca il puneam langa poarta, in cel mult 3 ore era imposibil sa nu treaca vreo caruta sau vreo carosata cu tigani, care sa faca „curatenia” de rigoare. Va dati seama ca in sufletul nostru noi eram mandri ca suntem cetateni europeni, civilizati si ecologisti. Insa mandria asta a nostra a durat numa’ o luna, pana cand au venit tiganii sa ia gunoiu’ si i-am vazut punand tot „SELECTATUL” nostru ca si pana acum „la gramada”. Si totusi, oare vom ajunge sa fim civilizati si ecologisti?
Ma eu cred ca da. Pentru ca mare mi-a fost mirarea, sa vad acum o saptamana doua masini de gunoi pe Calea Giulesti, care aveau niste despartituri interesante facute si niste echipamente speciale pentru a colecta mai multe tipuri de gunoi. Plus ca am citit si stirea asta. Ce sa zic! Sa speram ca viitorul va fi roz si ca ptobabil copii nostri vor profita din plin de aceste masuri pe care poate vom reusi sa le implementam pana la urma!
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Puiule sa stii ca la noi sunt o gramada. Sau cel putin in zona mea. Si ce ma maira e gaptul ca mereu pe langa ele cineva care aduce cu masina fie PET-uri, fie hartie si baga acolo. Deci oamenii chiar isi doresc sa fie ecologisti! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*