Ce-ai face daca „AI CASTIGA LA…”

Sal’tare
Cu siguranta ca toti am spus macar odata:

MAMAAA CE DE LUCRURI AS FACE, DACA AS CASTIGA LA: LOTO, BINGO SAU MAI STIU EU CE CONCURS, O SUMA MARE DE BANI!

Dar crudul adevar este ca putini dintre noi suntem pregatiti sa folosim sume mari de bani. De ce? Pentru ca putini dintre noi am avut parte de o EDUCATIE FINANCIARA atunci cand eram copii. Si sub asediul frustrarilor, dorintelor neimplinite din trecut sau chiar din copilarie, pierdem esentialul din vedere si cheltuim banii total ineficient.
Exista solutii?
– Pe de o parte pentru noi adultii si/sau parinti, ideal ar fi sa stim clar activitatile pe care le facem BINE, indiferent de natura lor. Apoi ar mai fi cateva linii pe care ne-am putea axa:

  • Putem folosi si materiale motivationale legate de domeniul in care ne face placere sa lucram. Si cand spun motivationale, ma refer la exercitii si teste din care sa putem vedea cat de bine ne cunoastem si cat de mult ne stim limitele, curajul, capacitatea de a risca si abilitatile practice. Sau putem vedea / asculta la conferinte legate de activitatea pe care o indragim
  • Si nu in ultimul rand ar trebui sa ne analizam bine pe noi si sa ne punem CELE DOUA MARI INTREBARI:

    1. Cat suntem dispusi sa avem rabdare pana la momentul succesului? si 2. Putem face activitatea asta si fara a avea un orizont de asteptare al unui viitor SUCCES (doar pentru placerea sufletului nostru)?

– Pe de alta parte, pentru ca viitorul copiilor nostri sa fie unul frumos, cred ca ar trebui sa lasam deoparte fricile prostesti si sa alegem un mod prin care sa le explicam pe intelesul lor ce inseamna FINANCIAR si cum sa nu cada in capcanele in care ne-am impiedicat noi sau in noile capcane ale societatii actuale.
* Evident ca dupa „prelegerea” asta frumoasa imi veti spune cu totii:

BINE MA. De gura nu te intrece nimeni, dar vrem dovada ca tu ai gasit informatii si locuri cu aceste lucruri si ca unele din ele ti s-au potrivit TIE

Si aveti dreptate. Pentru ca lumea e plina de falsi predicatori si inselatori. Asa ca am sa va spun trei dintre „sursele mele” cele mai dragi:

  1. Primul este Adrian Soare pe care il stiu de cand am inceput bloggingul, prin 2006-2007. Si astazi imi face placere sa recitesc „motivationale de acest gen de la el„. E adevarat ca activitatea lui nu mai este foarte activa pe blog, insa daca va place ii puteti urmari activitatea pe Facebook. Mie imi place mult ce posteaza acolo si ca sa nu pierd nici una din postarile sale am activat si GET NOTIFICATION
  2. De florin Rosoga am auzit prin intermediul acestui link oferit cu mare drag de cumnatul meu 35 de Site-uri cu Zeci de Mii de Cursuri Gratuite. Si mi-a placut si el. Seamana cu stilul meu de a expune lucrurile si probabil de aia „mi s-a lipit de suflet”. Si ar mai fi ceva. Stiti ca v-am povestit acum ceva timp ca m-am „imbolnavit” de podcast-uri si nu doar ca m-am imbolnavit, dar i-am si dedicat o categorie separata – Podcast
  3. Ultimul dar nu cel din urma este Laurentiu Mihai. Pe el l-am descoperit cand cautam materiale pentru un articol. Prima data am dat peste 3 ani de educatie financiara. Am mai citit si altele si dupa aceea m-am si abonat la articolele sale. Si imi place in continuare. Are un flow care mi se potriveste. Sigur ca nu in fiecare din articole, dar 1 din 3 are acel „ceva”

Cam atat despre subiectul BANI. Astept sa aruncati cu rosii, sa aduceti argumente PRO/ CONTRA sau sa aduceti alte „surse” de informatie si motivationare!
Andrei
KIP IN TACI
Surse imagini – Paul Melinte & Motivation & Iesi din ceata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*