Cand a murit VIRALUL?

Sal’tare
Ca blogger ce ma joc cu tastele de prin 2005 si scriu efectiv de prin 2006, am prins fenomene ca TARAN DE SPANIA in plina desfasurare. Si sincer sa fiu imi e dor de vremurile cand viralele se propagau greu, dar si cand o luau la vale erau ca bulgarele de zapada: MATURA TOT IN CALE, RUPEAU BARIERE SI CREAU FENOMENE GREU DE UITAT! Dar sa revenim la intrebarea din titlu. Cred ca motiovatiile trei mari si late (cel putin in optica mea):

  1. Socializarea excesiva
  2. Transformarea lor in instrumente de MARKETING
  3. Pierderea calitatii lor umoristice, prin generalizare si scaderea calitatii

Si o sa le iau acum sa le disec pe rand prin prisma propriilor mele experiente din on-line de pana acum.

  • Socializarea excesiva

    Aparitia initiala a mediilor de socilaizare ne-au facut sa credem initiala ca ma picat in PARADIS. De ce? Pentru ca ni se parea tuturor, ca asta e descoperirea secolului dupa OPEN SOURCE. O simteam toti ca pe o revolutie informationala si nu ne saturam sa ne servim cu informatie. Dar cum unii abia asteapata noi cai de inselaciune si fals, uite ca nu au intaziat sa apara si aici titluri precum SUPER-VIRAL sau VIRALUL ANULUI xxxx si dand click sa te trezesti cu o reclama extrem de funny, insa de acum 1 an sau 2 sau sa intalneste titluri precum FUN DE 5 STELE si calitatea lor sa te daca mai degraba sa plangi, decat sa razi

  • Transformarea lor in instrumente de marketing

    Si imediat ce ma gandesc la asta imi aduc aminte de aceste doua articole de la Dgeneration – Top VIRALE 2009 si Marketing Viral Esquire. Nu stiu daca pot spune ca e rau in deginitiv ca au devenit instrumente, insa datorita lor, parca la fiecare filmuletz funny pe care il vedem incepem sa ne gandim: OARE LA CE VREA SA FACA RECLAMA, PE CINE O PROMOVA, CE PRODUS MAI VREA SA MAI SCOATA LA IVEALA? Si nu o facem din rautate, ci dintr-un fel de tic datorata multelor intamplarilor de acest gen. Ce as vrea sa fie pe viitor? Since nu stiu, insa as vrea sa para virale care sa aduca ceva nou. Ceva care sa ma faca sa zic OAAAU!

  • Pierderea calitatii lor umoristice, prin generalizare si scaderea calitatii

    Aici ma refer la folosirea unor „retete” cunoscute si a vulgarizarii actului artistic. Daca vreti pot compara acest fenomen, cu decaderea glumelor VACANTEI MARI. Glumele lor din anii ’90 erau daca vreti nste virale ale acelor ani si aveau ca tinte personaje, muzici si opere de o reala valoare. Ei bine si aceasta stransa legatura a format un tot unitar care a placut. Asa si cu viralele de inceput. Insa cand ideile s-au terminat, viralele s-au vulgarizat. Si asta a prins atunci o perioada, insa vulgarul nu tine

Cam asa vad eu lucrurile. C-o fi gresit, c-o fi corect, asta cred si astept sa ma dumiriti si pe mine daca gresesc ceva sau daca nu am luat in calcul toate variabilele care formeaza acesta ecuatie!
Andrei
KIP IN TACI

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. pligg.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*