albina

Calitatea gustului la un alt nivel!

Sal’tare
Pe Costin Staicu de la E-Restaurant l-am descoperit acum vreo 2 ani cand eram in cautarea unui restaurant pentru un eveniment familial. Mi-a placut atunci cat de multe detalii dadea si cat de legat de realitate era. Asa ca i-am dat ADD pe Facebook si de atunci il tot urmaresc indeaproape. Mi-a placut ideea lui cu TURUL CULINAR AL BUCURESTIULUI si l-am sustinut cu promovarea povestilor sale atunci cand apareau. Insa uite ca acum, dupa ce a capatat un pic de experinta cu Bucurestiul, vrea MAI MULT… si mai bine pentru noi toti clientii restaurantelor din Romania. Si citez ce a scris el acum vreo ora pe Facebook:

Iată că după doi ani de la lansarea proiectului Turul Culinar al Bucureștiului am pornit la un drum și mai ambițios – este vorba despre construirea unui ghid al restaurantelor din România asemănător celui franțuzesc cu stele sau celui britanic cu rozete, numai că după criterii mult diferite din cauza situației dezastruoase a restaurației din țara noastră din timpul perioadei comuniste, probleme care se resimt încă după 25 de ani de la schimbarea regimului politic.
Noul nostru proiect se va numi Ghidul Lingurin – Staicu & Staicu pentru că noi vom oferi ca gradații un număr de până la 5 linguri de lemn restaurantelor recenzate; primul Staicu înseamnă numele meu și al soției mele, deci PREZENTUL, iar cel de-al doilea Staicu reprezintă numele copiilor mei, deci VIITORUL acestei țări și al restaurației sale. Acest drum începe acum și va fi fără sfârșit, sper eu. De fapt, totul a început mult mai demult, pe vremea când copil fiind îmi povesteau bunicii din partea tatălui care locuiau în Brăila, cum aveau un șlep înainte de război și astfel au avut ocazia să testeze toate cârciumile porturilor pe unde au trecut, de la Sulina la Viena. Șlepul a fost naționalizat, lor le-au rămas amintirile și visurile pe care eu le duc mai departe. Tatăl meu a avut un atelier de cizmărie pentru care își racola clienții de lux prin restaurantele fițoase pentru că el însuși a fost un fan al eno-gastronomiei de calitate. Atelierul a fost cooperativizat, pasiunile au rămas.
Mottoul proiectului #GhidulLingurin este o veche vorbă dragă bunicilor mei:
”Bun e vinul, nu-i ca apa,
Nici friptura nu-i ca ceapa.”
Sloganul, deja clasic, este unul cu rezonanță internațională pentru că ne vom adresa și oaspeților străini:
”See you s(p)oon!”

Mi-a placut curajul lui si il sustin. Si in plus, m-am cam saturat de acele terase si restaurante in care unii se cred „stapanii clientilor” si nu „prietenii sau confidetii lor”.
Si (cine stie!) poate cu aceasta ocazie ne vom mai „educa” gusturile si noi clientii acestor restaurante, care din comoditate sau oboseala acceptam de multe ori calitate mai slaba a serviciilor.

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii – Carmen Albisteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*