Calea ferata: Solutie + FUN!

Sal’tare. Nu stiu cati dintre voi va mai amintiti ideea TRENULUI URBAN BUCURESTEAN care aparea in toate ziarele acum vreo 5-6 ani.

S-ar parea ca peste idee s-a asternut un praf gros. Probabil nu erau destule spagile incasate si ce atata chin. Plus ca Bucurestiul nici nu are nevoie de un transport civilizat si nici de mai putina poluare. Sa nu mai vorbim de toata acea infractructura feroviara care nu e deloc murdara si nu e deloc un focar de infectie pentru intregul Bucuresti.

Este mai degraba o oaza de verdeata si un loc inspirational pentru toti iubitorii de arta contemporana! Trec peste mistoul facut mai sus si va intreb:

Oare doar in Franta se pot refolosi vechile cai ferate intr-un mod atat de frumos?
Raspunsul il dau tot eu. Nu si in Romania, doar ca la Sibiu pe Valea Hartibaciului

La Bucuresti putem face doar poduri exorbitant de scumpe, sosele carese strica a doua zi, piste de biciclete pe care nu le poate folosi nimeni si alte asemenea „minuni”.

In luna Martie a acestui an cei de la Hotnews au facut o istorisire a incercarilor de reactivare a infrastructurii feroviare. Insa ai nostrii politicieni o dau inainte cu studiile de fezabilitate. Nesimtititi cu N mare, ca de obicei.

La Resita s-a putut. Uite cum au renovat vechea gara Resita Sud si ce ganduri au.

Si cei de la Digi24 vorbeau acum 2 ani despre ideea asta. Dar cine sa auda o idee buna, daca in discutia asta nu intra cuvinte precum COMISION / SPAGA? Ia uite ce frumos arata si la Moscova?

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii – Cristian Grigore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*