Burlesque. Acesta este Arta!

Asa-mi spunea acum cateva zile o draga domnisoara pretioasa. As fi tratat-o si pe ea si subiectul Burlesque in stilul nenea Iancu – HAI SICTIR!

Insa era prea simplu modul si parca prea brusc as fi incheiat discutia. Asa ca i-am spus sa imi dea ragaz cateva zile si ii voi dedica un articol argumentat pe tema burlesque. Si exact asta fac acum, cu liniute de la capat, ca doar sunt inginer… nu cofetar!

Si trec o fuga pe la domnul DEX si citez de el calm si cu intonatie, ca in clasa a IV a poeziile:

BURLESC (burlesque), -Ă, burlești, adj., s. f. 1. Adj. De un comic excesiv, grotesc, extravagant și adesea vulgar. ◊ Teatru burlesc = tip de teatru comic, caracterizat prin caricaturizare și parodiere. 2. S. f. Compoziție muzicală de mici proporții, cu un pronunțat caracter umoristic

Burlesque

Am „ingrosat” ultimele cuvinte tocmai pentru ca ele reprezinta cheia demersului artistic. Umor este in fond si laurma urmei ARTA

Si parca aud in fundal intrebarea:

SI TOTUSI DE CE SEXUAL? DE CE GOLICIUNE? BURLESQUE

Pentru ca SEXUL si GOLICIUNEA sunt acele stari care pot crea in acelasi timp GROTESC sau SUPERB foarte usor. Pentru ca starea pe care ti-o dau ele e una plina de adrenalina si sa le tii in frau sau sa le „joci FRUMOS” pe o scena este o ARTA. Si nu mai departe de anul trecut am fost la un eveniment in Bordello’s. Si desi goliciunea era prezenta in fata ochilor tai, ea nu era de tipul animalic. Era o vraja in tot acel amestec de muzica si dans, care te purta de pe’un nor pe altul

Si daca putinele mele cuvinte de mai sus nu au avut nici un ecou, am sa incerc cu ARTILERIA GREA. Ei sunt ROCKABILLY.RO si ar putea povesti despre Burlesque si valentele lui o noapte intreaga fara sa se repete. Lectura placuta!

Ce este Burlesque ul si cum este in prezent in Romania?

Burlesque ul modern este o formă de artă spectaculoasă, cu o istorie bogată și o evoluție constantă. Depășind originile sale din secolul al XIX-lea ca o satiră socială și o parodie a spectacolelor de cabaret, burlesque ul contemporan se definește prin diversitate, incluziune și o abordare modernă a feminității.

Burlesque-ul a cunoscut o revigorare în România în ultimii ani, cu o serie de trupe și artiști talentați care activează în București, Cluj-Napoca, Timișoara și alte orașe. Există o scenă burlesque vibrantă care organizează spectacole regulate, ateliere și evenimente educaționale.

De unde pana unde dragostea mea pentru acest tip de spectacol?

Pai cred ca inceputul a fost pe vremea cand parintii ma duceau la Teatrul Constantin Tanase. Si intotdeauna acolo existau si glume mai „tari”, dar si momentul French Cancan. Si de acolo evolutia nu e greu de ghicit!

LATER EDIT: Si daca tot vorbeam de Bordello’s iata si un clip cu tipul de spectacol pe care-l puteti vedea acolo:

Bordello’s Mulanruj Cabaret

este un cabaret și un club de cină situat în centrul Bucureștiului, România. Este cunoscut pentru spectacolele sale extravagante, care includ dans, muzică, magie și acrobații.

Spectacole:

  • Spectacolul principal: Un spectacol de cabaret de 90 de minute cu o varietate de numere de la artiști talentați
  • Spectacol târziu: Un spectacol mai picant și mai interactiv, care include adesea striptease și comedie
  • Evenimente speciale: Cabaretul găzduiește și o varietate de evenimente speciale, cum ar fi petreceri tematice, seri de karaoke și spectacole de dra

Andrei
KIP IN TACI

Sursele imaginilor – TVHappy.RO & Diez.Md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*