Bulgarii iar fac PIPI pe noi! Vreti sa stiti cum?

Sal’tare
Pai e simplu. Ei au dezvoltat la greu un turism pe care si noi il gustam si traiesc la greu dupa urma lui. Si pentru ca tot sunt „cefe late” sau „mancatori de castraveti” asa cum de multe ori ne place sa le spunem, au devenit un reper in privinta turismului valnear din estul Europei. Drept pentru care iata ce vedem. Intr-un top al plajelor pe net apare si plaja din Vama Veche. Insa cum respectivii nu au chef sa isi murdaresca site-ul cu numele de Romania si cu reputatia ei turistica mai mult decat paguboasa, au zis sa o lipeasca la capitolul „Best of Bulgaria”. Ca vorba aceea daca zici Best of Romania, te gandesti rapid la tigani si aurolaci.
Si nu vreau sa ajung sa zic ca statul e un tampit, ca nu pune mana sa fac programe reale de incurajare a dezvoltarii turismului, insa uite ca realitatea o spune in fiecare zi. Si nu zice nimeni ca ar trebui sa le facem pe toate odata. Uite de exemplu ne-am putea ocupa in primul rand de turismul montan, pentru ca asta produce 12 luni pe an indiferent de anotimp. Da nu se vrea! Ca inca mai e padure de taiat, inca mai sunt culmi de belit, inca mai e cherestea de exportat pe bani putini. Si deviez un pic de la subiect, daca tot am ajuns la capitolul padutri si masa lemnoasa. In loc sa prelucram masa lemnoasa aici si sa facem mobila super faina aici, preferam sa trimitem lemnul in toata Europa si dupa aia sa cumparam mobila frantuzeasca, italiana sau poloneza facuta din materia nostra prima. Sau mai grav, noi sa stam cu PAL melaminat in casa si vest europenii cu lemnul nostru. natiune de pierzatori, ce sa ii faci.
Si ma intorc la subiect, ca sa il inchei apoteotic. Probabil malul marii noastre va fi interesant si ispititor pentru europeni, canmd il vor cumpara niste investitori straini care isi vor dori sa se ia la intrecere cu turcii de pe celalalt mal al Marii Negre.
Si uite ca tot vorbind de mare si de soare mi s-a facut chef sa ma duc cu Richi e Poveri la Acapulco

Sambata racoroasa, va ureaza Andrei… 😉
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*