BISERICA – Motivational pentru cei saraci cu duhul?

Sal’tare
In perioada sarbatorilor am mai scris cateva cuvinte „rele”, pe care insa nu am avut timp sa le pun pe blog. Iata cum sunau:

Suntem in apropierea unei sarbatori cu puternic caracter religios si tot gandindu-ma la Dumnezeu, la oameni, la spovedanii si la reactiile noastre diverse in raportarea cu Dumnezeu si biserica, mi-am dat seama de rolul pe care ar trebui sa si-l asume biserica – PUTERNIC FACTOR
MOTIVATIONAL, PENTRU CEI CARE NU SE POT MOTIVA SINGURI.
Si o spun, pentru ca am vazut multi oameni care nu pot sa isi faca „spovedania” in fiecare seara si nu se simt „goliti” de pacate sau greseli decat in spatiul fizic al bisericii sau in prezenta fizica a unui preot. Asa ca pentru ei biserica ar trebui sa fie „OAZA DE OPTIMISM” din care sa poata bea nestingheriti de fiecare data cand vin.
Asta la nivel spiritual. Iar la nivel fizic sau practic (asa cum am mai spus si alta data), cred ca fiecare 3-4 biserici ar trebui sa se asocieze si sa aibe in administrare cate un spital, un azil sau un orfelinat. Asta daca vor sa fie in continuare scutiti de impozite. Daca nu vor sa faca asa ceva, atunci sa plateasca si ei 16 % impozit, ca tot cetateni ai Romanicai sunt si dumnealor.

***
Si surpriza dragilor. S-ar parea ca am fost gand la gand cu bucurie, chiar cu ei. Iata ce citesc zilele trecute pe net – Biserica vrea sa reia vechea traditie a clinicilor medicale patronate de locasurile de cult
Ca sa fiu in ton cu tema, o sa spun DOAMNE AJUTA si sa vedem infaptuit acest fapt, pentru ca e necesar!
Andrei
KIP IN TACI

8 comentarii publicate

  1. Parca totusi prefer ca spitalele sa fie cu doctori, nu popi. Cred ca mai util ar fi daca Biserica s-ar apropia de batranii si copiii fara suport. Dar nu ca si spital, ci sub forma de case de copii sau case de batrani.
    In afara de ideile acestea, apare doar dezamagire referitoare la aceasta institutie. Strica si ultimele parcuri pentru a construi ziduri care in 40 de ani vor fi fara enoriasi, lacomie, coruptie, anunta super-proiecte-faraonice fara nicio legatura cu realitatea sociala si economica, etc.

  2. Pai cica la spital ar fi doctori, doar sustinerea financiara ar fi de la biserica!
    P.S. Cu partea a doua a comentariului sunt si eu de acord!

  3. Eu am multa scoala si cu cat am studiat mai mult cu atat mi-am dat seama ca am nevoie mai mare de Dumnezeu, si am simtit efectele pozitive a faptului ca mi-am pus nadejdea in Dumnezeu

  4. Biserica acum reprezinta mai degraba o industrie. Cautati sa vedeti profiurile obtinute de BOR in anii din urma. Nu sunt un crestin practicant; cu atat mai putin ma imbie sa merg la biserica, atunci cand vad ororile pe care „prea fericitii” le fac.

  5. Nici eu nu sunt un crestin practicant, insa in acele putine dati in care merg la biserica mi-ar placea sa vad acel „fior sensibil”, pe care ar trebui sa il ofere „aceasta institutie”! As vrea sa vad o „lectie de altruism”. Insa uite ca nu e… 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*