Bicla invinge, da’ nu repede, ci incet si cu rabdare…

Sal’tare
Acum 6 ani cand incepeam sa scriu pe acest blog, va povesteam despre bicicleta mea de atunci, aventurile mele cu ea si cu traficul bucurestean. De atunci si pana acum, mi-a mai ramas doar dorinta, ca momentan prieteni de zi cu zi imi sunt Golanul, cu care ii duc pe cei mici la gradinita si dupa aceea tramvaiul 1 sau 11, care ma aduce de la Grozavesti pana la birou. Si totusi in sufletul meu, speranta plimbarii pe acele doua roti superbe nu a murit. Momentan, Mitza mea e folosita de tata, insa sper ca in curand sa reuseasca tata sa isi repare vechea lui ruseasca si sa ma mai plimb si eu macar odata pe saptamana cu „mandra”. Insa nu despre dorintele mele vroiam sa va povestesc, ci despre faptul ca bicla acum chiar e intalnita MUUULT in Bucuresti. Si credeti-ma ca nu imi vine sa cred, ca foarte multe din acese biciclete sunt biciclete scumpe si se vede pe fata celor care le conduc, ca e vorba de oameni care vor sa se tina de acest obicei. In acest sens, sper ca ideea cu pista de biciclisti pe calea Victoriei, sa nu ramana doar un vis frumos. Pentru ca ar fi doar inceputul. Oamenilor ar incepe sa le placa ideea aceasta de trasnport SI MAI MULT decat acum. Si poate (cine stie!), in cativa ani am deveni si noi un fel de Amsterdam sau Copenhaga. De fapt, am deveni si noi niste oameni normali, intr-un spatiu urban mult prea neincapator. Si odata cu acest fel de a circula, cred ca ar aparea si un altfel de stil de a ne uita unii la altii si de a relationa cu semenii de langa noi.

Stiu ca suna utopic, stiu ca suna naiv, insa stiu sigur ca de la niste naivi sau visatori au aparut intotdeauna schimbarile. Asa ca va sfatuiesc si pe voi sa va alaturati „intr-un virtual club al naivilor optimisti si incapataniti” si VA GARANTEZ ca lucrurile se vor schimba. Trebuie doar sa avem rabdare si sa nu ne uitam VISUL!

Andrei
KIP IN TACI

SursA imaginE – Ciclism.ro

5 comentarii publicate

  1. M-aş băga şi eu, dar mai bine îmi faci tu vânt!
    Eu m-aş duce în fiecare zi la muncă cu bicicleta, dar ar însemna să îmi refuz nişte zeci de minute de citit în metrou. Şi prefer să citesc.

  2. @adrian manea – Poti face altfel. o zi cu bicla, o zi cu cartea. Si impaci si o pasiune si pe cealalta!
    @fanel – good choice. Si cine stie, poate viitorul va aduce si pentru tine pasiune pentru doua roti! Bafta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*