Biciclim? Nu biciclim? Atunci o „frecam”!

Sal’tare
Asa cum este normal din ce in ce mai des vedm in traficul nebun din Bucuresti biciclete. Si acum choar au aparut foarte multe si diverse. Avem acum in trafic si clasicele mountain-bike, au aparut mai nou foarte multe city-bike, pe care slava domnului poti vedea si fete in rochii foarte elegante sau barbati imbracati la costum care se duc la joburi „high-class”.
Ei bine in aceasta atmosfera propice dezvoltarii biciclsmului si biciclistilor, mare bucurie am avut sa aud de la un coleg care vine la servici de mai departe, vreo 20 de km, ca ar vrea sa isi ia o bicicleta din aceea mica si cu roti mici, pe care o poti strange ca pe un geamantan si o poti urca si in autobus sau tren si nu se supara nimeni pe tine. Va dati seama ca asa bucuros eram ca am auzit de inca un biciclist in firma ca eram pe net cautand o bicicleta ieftina pentru coleg.
Nu dureaza 10 minute si aud alti colegi de „placerea omului”si auziti idei „crete”:
Pai ce bai nene, iti iei bicicleta ca sa mergi mai mult cu transportul in comun si ca sa te dai jmecher ca esti mare biciclist si mare ecologist care salveaza planeta?”
Raspuns de la mine,pentru toti inteligentii care gandesc astfel:
Bai prostii pamantului, care va credeti ZEI, traficul din Bucuresti nu ese unul deloc prietenos cu biciclistii si ca incepator in ale biciclitului e OK si asa. Plus ca ce mare placere este sa merg pe tot Traficul Greu sau Virtutii sau Calea Rahovei cu nasul in toate esapamentele plecate dimineata la servici. NU mai bine merg eu cu „mititica la purtator” in tramvai sau metrou si traversez dupa aceea Parcul Carol sau Herastraul sau Politehnica, fara nervi, fara scuipat sau injuraturi de la soferii prea plini de ei si mai ales bine dispus pentru o noua zi de munca?
Eeee, ce puteti raspunde? Hai sa va aud „vitejilor”!
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

 1. Pentru ca nu am inca instalat pluginul pt comentariile de pe Facebook o sa ii dau copy-paste unui comentariu de acolo de la LIMPEDE:
  Bucuresteanul (chiar si romanul din orasele mari) sufera de un snobism care in alte parti ar produce hohote de ras. Bicicleta nu e un blazon ci un mijloc de transport facil, gratuit si sanatos (desi riscant inca in traficul plin de marlani de la noi). Cine se inghesuie sa dea peste cinci milioane pe o bicicleta in tara unde salariul medui e de 15 ar trebui sa mearga in strainatate si ar putea vedea ca la un salariu de 2000-3000 de euro pe luna strainul nu plateste mai mult de 200 pe o bicicleta. Si asta doar cand e noua, apoi o repara si o exploateaza pana se rupe iremediabil. Eu mi-am adus bicicleta cu care ma plimbam in Italia cand am vazut ce preturi sunt pe aici, o cazatura in aparenta dar perfecta ca functionalitate. Sa ne intrecem in biciclete care o are mai tare, mai mare, mai sucmpa, e o copilarie. Singurul motiv pentru care ar merita sa dai bani multi pe una ar fi daca faci performanta sau urci pe munte cu ea. In rest…
  BIcicleta despre care vorbesti(pliabila, cu roti mici) este extrem de practica si in primavara urmatoare am sa-mi cumpar una.

 2. Si raspunsul meu tot de acolo:
  Cand am citit primul paragraf:

  „Bucuresteanul (chiar si romanul din orasele mari) sufera de un snobism care in alte parti ar produce hohote de ras.”

  ,
  parca il auzem pe maestrul Tudor Gheorghe la spectacolul CALVARUL UNEI INIME PRIBEGE
  Apoi in legatura cu ceea ce ai scris mai sus, ai foarte MARE dreptate si uite ca eu acum tot un NEUZER vechi „conduc” si lumea se uita la mine stramb!
  P.S. Stii cumva de unde se poate achizitiona o astfel de bicicleta pliabila la un pret rezonabil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*