Sal’tare. Presupun ca nu prea sunt oameni care nu au auzit in ultimul timp (indiferent ca sunt consumatori de bere sau nu) de aparitia mai multor beri NEPAsteurizate. Si vorbim aici (din ce stiu eu pana acum), de Timisoareana, Azuga si Skol. Evident ca pasionatii curentului nepasteurizata / craft beer au sarit in sus ca arsi:
„E o mizerie!” & „Murdareste ideea de bere craft beer / nepasteurizata” & „La 2.5 – 3 lei nu poti accede spre curentul berilor BUNE!”
Pe de o parte, au dreptate. Pentru ca acea bere, de fapt ACELEA chiar au gusturi superbe, iar acestea nu prea se pot compara. Dar in acelasi timp cred cu tarie, ca aparitia lor este benefica. De ce? Pentru ca sunt oameni cu „dare de mana”, care pana acum nu au fost pasionati de „delicii” din punct de vedere al berilor. Iar la aparitia acestor trei, dupa niste campanii de marketing tare frumoase, oamenii au inceput sa fie interesati. Si gustul este un pic diferit. Are acel CEVA care sa te faca sa te intrebi:
Ba si totusi care o fi treaba cu acea bere numita „real craft beer”!
Si uite asa, incet si sigur marci precum Sikaru, Nemteana, Terapia sau Zaganu vor avea din ce in ce mai multi clienti. Si cine stie, poate ca odata cu apariti acestor trei minuni va incepe si o etapa de „educare” a pietei berii si o „curatare”. Sau poate sunt eu prea optimist. Dar va rog, nu ma treziti, ca asa de frumos este sa visezi.
Andrei
KIP IN TACI
Lasă un răspuns