beatles

Beatles, John Lenon si amintiri!

Sal’tare
Astazi am avut parte de o surpriza superba. Google-ul a facut pentru prima oara un logo interactiv, cu ocazia zilei de nastere a lui John Lenon. Astazi ar fi implinit nenea asta 70 de ani. Ce frumos era sa il vedem astazi mosnegut chitarist, povestindu-si amintirile din vremea tineretii. Insa uite ca nu a fost sa fie. Insa hai sa incepem povestea de la inceput cuA FOST ODATA… … un magnetofon. Era prima scula la care putea asculta muzica buna tatal meu, luata cu o parte din banii primului sau salariu. Ei bine si de la hardughia aia care mai scartzaia sau care prindea benzile am facut eu cunostinta cu Beatles-ii si cu nenea John Lenon. Melodiile erau copiate in principiu de pe la Radio, la diversele emisiuni nocturne in care realizatorii reuseau sa scape de vigilenta autoritatilor cate o melodie a lor sau cate un album intreg de pe la Pink Floyd sau Black Sabbat sau Led Zeppelin. Imi aduc aminte ca pe una din benzi, tata sau prietenii de la care inregistrase una din melodii, venea imediat dupa melodie un jingle cu Revelion ’78. Tare frate! Sau apropo de „greseli”, eu melodia lui Lenon – Imagine – nu pot sa o dezlipesc de imaginea lui Florian Pittis. De ce? Pentru ca ea fusese inregistrata de la serialul de la TV sau Radio si se inregistrase si urmatorul sau comentariu („Dupa aparitia in 1971 a lui Imagine, John Lenon devine…) Frumos, sa ai mereu vocea sa in minte. Sigur, cred ca pe „Motzu” Pittis il pot declara cel mai Beatles-oman pe care il stiu. Avea atatea cuvinte frumoase despre ei, avea atatea amintiri cu discuri „aduse pe sub mana din vest” si atatea intamplari cu oameni mari pe care Pittis ii avusese drept companioni „la un pahar de muzica buna”, ca nu te saturai sa il asculti si cate o nospte intreaga. Dupa revolutie, prima caseta pe care ne-am luat-o, dupa ce ne-am achizitionat prima combina muzicala, a fost un Beatles albumul A Hard Day’s Night. Apoi au aparut firesc Help si doua casete Golden Hits, copiate dupa 2 CD-uri ale unui bun prieten. In anu I de facultate cand am reusit sa imi iau si eu prima combina cu CD au aparut si primele doua CD-uri cu ei. Tot niste GOLDEN HITS-uri Astazi ce se mai intampla cu dragoste pentru Beatles? Parca s-a mai estompat. De ce? Pentru ca e prea facil accesul la ei. Ii pot gasi oricand vreau pe YouTube sau pe Grooveshark. Parca nu mai exista satifactia muncii pentru a-i descoperi. Sau poate e doar o perioada in care e bine sa stau fara muzica lor, pentru ca in cativa ani sa mi se faca dor din nou de ei si poate voi descoperi alte valente ale muzicii lor. Voi care si cum sunteti iubitori de Beatles? Ce amintiri aveti cu ei?
P.S. Nu vreau sa plec fara sa va las melodia care imi place cel mai mult de la nenea Lenon:

Si cam pe aceeasi treapta se afla si GOD. Insa mi se pare un pic prea trista!

Andrei
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

 1. Aici Europa Libera… sau BBC sau DW.. posturile unde am auzit primele acorduri cu legendara trupa. Tin minte, tata asculta la miezul noptii, in surdina ca nu cumva ca sunetul s atreaca de usa de la intrare… iara pana la fix, ora d einceput a stirilor… nu de putine ori se auzeau piesele consacrate de la Beatles.
  Parca ce frumoase erau vremurile alea… Nu pentru ca era comunism, ci pentru ca atunci apreciam la justa valoare calitatea… acum avem prea MULT si prea multe… ne plictisim repede, samd.
  .-= Mircea Alex´s last blog ..Recomandarea Zilei – 5 Octombrie 2010- Dupa etapa a 3-a- Madalina Lefter si Andreea Olariu =-.

 2. @Johnel – asta e simplu de spus. Insa de tinut minte, trebuie tinut faptul ca nu a renunta la niste convingeri si la niste principii!
  @Mircea Alex – suntem pe aceeasi lungime de unda. Insa eu nutresc speranta ca vorbele lui Pittis sunt adevarate:
  „Din cand in cand apar diamante in muzica. Trebuie doar sa lasam timpul sa treaca si sa avem rabdare!”

Trackback-uri și pingback-uri 2

 1. bagamare.ro
 2. avemblog.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*