Balta Alba – Dristor: Locul acela fain al copilariei mele

Sal’tare. De multe ori in scrierile mele de pe blog v-am povestit despre prima parte a copilariei mele petrecuta in Balta Alba. Locuiam chiar in spatele hypermarketului de acum Auchan Titan. Pe vremea aceea acolo era o organizare de santier. Si de multe ori in copilarie mergeam la doctora dentista la controalele periodice, undeva pe la Baba Novac.

Strada nostra fiind neasfaltata, casa veche si cu soba, de multe ori ochiul meu de copil mangaia cu drag blocurile din acea zona. Visam sa ne mutam si noi la un apartament, pentru ca ajunseseram in cateva apartamente in vizita si imi placuse acel confort. Sigur ca dupa aceea, la numai 2 sau 3 ani ne-am mutat intr-un apartament de 3 camere in Militari.

Si dupa 20 de ani de stat in „cutiuta” aceea comunista recunosc sincer, ca nu mi se pare un chin, mai ales acum dupa 7 ani de reintors din nou la curte.

Apartamentul la bloc mi se pare metoda perfecta de a trai in „evadari”, in plimbari. Curtea te cam face „detinut”. Mai ales daca ti-ai creat „foarte multe conditii” si un confort cat mai mare. Pe cand din apartament trebuie sa evadezi.

Si te „impinge” mereu spre o terasa, spre un parc, spre un cinema, spre vecinul / vecina, spre spatele blocului sau spre banca din fata blocului unde stateai cand erai mic cu prietenii. Plus ca traind intr-o comunitate esti obligat sa mentii o relatie. Curtea ii face pe unii straini.

Am oameni in Giulesti pe care nu ii cunoaste nici un vecin, pentru ca intra si ies din curte fara sa comunice, fara sa spuna un SALUT. Daca stateau la bloc si doar daca se intalneau cu un vecin la lift sau in parcarea blocului si tot trebuiau sa comunice si sa relationeze.

Si totusi viata asta de bloc despre care va vorbesc nu as mai vedea-o intr-un bloc comunist cu confort semi-decomandat. Mi-ar placea sa evoluez un pic. As vrea spatiu mai mare, as vrea sa am parcare pazita, as vrea sisteme de supraveghere si as vrea sa fie intr-o zona langa o gura de metrou.

Momentan din cate am auzit de la unii prieteni, newtown.ro se afla exact „in oras”, langa statia de metrou Dristor si langa Baba Novac, locul acela de care va spuneam ca ma leaga amintiri din copilarie, de cand mergeam cu mama la dentist. Asa ca daca si voi aveti aceleasi vise ca ale mele, merita macar sa va uitati.

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Am intrat pe sit. Arata super. Cat despre articol e putin de adevara. daac stai la bloc iesi colo colo. la curte nu prea mai ai chef de nimic

  2. In afara de faptul ca nu esti atent la ceea ce scrii, cred ca mai pot adauga ca eu unul nu cred ca ai citit mai mult de doua randuri. Singurul tau interes este sa iti vezi linkul site-ului auto pe care il promovezi, pus pe numele tau. Insa iti dau un pont. Puteai sa iti promovezi site-ul aici:
    https://www.artistu.ro/jurnale/amintiri-din-copilarie/amintiri-de-pe-la-joabe-azi-augsburg-international/
    sau aici:
    https://www.artistu.ro/jurnale/amintiri-din-copilarie/amintiri-de-pe-la-joabe-piese-auto-heba-autotrade-ep-3/
    Si chiar nu ma suparam. Dar asa, ai picat ca nuca’n perete! – 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*