aur si suflet

Aur si Suflet!

Sal’tare
Imi aduc aminte cand eram in adolescenta, cum toti amicii mei aveau cate un lantisor de aur. Era pentru noi copiii anilor ’90 un semn al Libertatii castigate de parintii nostrii in „89. Si daca langa acel lantisor atarnat la gat aveai si o poveste despre cum parintii tai fusesera in Turcia sa achizitioneze aurul, tabloul era perfect. era aur si suflet. Iar daca vreunul din parinti lucra sau achizitonase, inainte de plecare si niste rulmenti si ii folosise ca „moneda de schimb” erai EROU. Deja aveai un „punchline” demn de o bucata de Stand-Up Comedy in timpurile actuale.

Dar sa lasam trecutul si sa revenim in prezent… Aur si Suflet

De cateva zile am redescoperit un vechi lantisor de aur si l-am pus la gat. De-a lungul anilor corpul meu nu a fost prieten cu acest metal. Nu a fost intre noi o chimie de tip aur si suflet. Paream ca suntem incompatibili si parca ma apucau toate furnicaturile atunci cand imi puneam un lantisor de aur la gat. Habar nu am DE CE. Este probabil sa fie si ceva „pitici sau pasarele la cap”, dar nu eram deloc prieteni. Insa uite ca in aceste cateva zile, de cand il tin la gat se pare ca acest metal „s-a imprietenit” bine cu mine.

Si ma gandeam la o chestie ciudata si interesanta:

Probabil ca trebuie ca sufletul sa vrea sa accepte acest metal pretios. Si spun asta pentru ca eu cred ca Aurul chiar e un metal cu incarcatura emotionala. Si nu pentru ca asa AR FI EL, ci pentru ca noi OMENIREA prin faptul ca l-am adoptat ca fiind METALUL VERIGHETELOR, i-am conferit aceasta incarcatura sufleteasca. Si usor, usor ca in povestea aceea in care 100 de mai mute au invatat sa spele fructele pe o insula departata si toate maimutele au primit informatia asta la nivel planetar, uite asa cred ca a fost INSUFLETIT si Aurul. Si uite cum a aparut perechea de care vorbeam mai sus: Aur si Suflet.

Voi ce credeti? M-a afectat pe mine IZOLAREA si PANDEMIA sau ceva din toate cele scrise mai sus sunt macar partial adevarate? Sau poate nu am citit sau descoperit eu adevaratele informatii despre acest metal, atat de dorit si cautat de-a lungul atator sute si sute de ani?

Andrei, incantat de perechea Aur si Suflet
KIP IN TACI

aur si suflet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*