Auleooo, este Negru mama?

Sal’tare. Imi aduc aminte ca caum cativa ani ma vazut filmul OCCIDENT si la un moment dat una din eroinele principale are un logodnic negru. Ei bine reactia lor este cea exprimata in titlu. Sigur ca in film aceasta rectie se vroia a fi una la inceput de ani ’90. Si filmul punea accentul tocmai pe ideea ca asta nu e decat o prejudecata de care „am” sau „o sa” scapam.

Acu sigur ca reactii din astea mai poti intalni la astia batranii care altfel sunt educati si altfel mai vad lucrurile. Insa ca un baiat al acestor vremuri sa aibe tot o astfel de reactie e total aiurea. Insa pentru ca „rasfatatul asta mic al blogosferei” are o doza mare de istetime si o limba destul de ascutita, iata ce raspuns fain i-a dat. Plus ca nu e singurul! Uite are si cel putin un aliat!

Vreti sa stiti ce crede MANDEA despre asta? Pai lucrurile stau cam asa:

„Tata in conditiile in care tiganii sunt ca niste mici regi carora li se cam rupe de ce zic sau ce fac autoritatile, e aiurea sa ii vedem noi pe astia discriminati. Aaaa, ca „le mai taie unii sau altii macaroana”! Ce sa le faci, aia sunt si ei victime a prostilor generalizate a concetatenilor lui. Si daca il doare, sa inceapa sa isi mai educe semenii tigani si dupa aia sa vina sa ne traga pe noi de maneca.

Sigur a nu se intelege ca acu eu incurajez „marginalizare lor”, dar in primul rand cred ca si ei ar trebui sa aiba grija. Stiti prea bine ca le-am facut si categorie separata. si nu sunt un mic HITLER, dar vad lucrurile si din perspectiva culturii lor, dar si din perspectiva problemelor nostre vis-a-vis de interactiunea cu ei!

Deci clar la noi rasismul inca nu exista frate. Uite rectie rasista la italieni dupa ce Mailat a facut prostia aia mare. Uite reactii la americani, uite reactii rasiste la austrieci sau nemti! Noi suntem inca mici copii si vad ca le oferim minoritatilor cele mai multe drepturi din toata EUROPA! Asa ca sa o lasam moale.

Andrei
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

 1. si romania este o tara foarte rasista:
  la cei cu probleme fizile: uitel si pe handicapatul asta
  la negri: uitel si pe negrul asta borat
  la tigani: uitel si pe tiganul ala se duce la furat

 2. mi-a placut aia cu ‘micul si rasfatatul’
  despre subiect… Comparativ vorbind, daca luam in calcul incidentele comparative in alte parti si la noi, stam chiar bine.
  Ca mai exista fel de fel de oligo… nu contesta nimeni, dar sunt cazuri izolate.

 3. @Andrey, nu zic ca nua are rectii care pot fi caracterizate drept rasiste. Insa in comparatie cu celelalte natiuni europene suntem inca mici copii! Eu la sat am refeream…
  @Cabral – Ma bucur ca ti-a placut! Si da ai dreptate… „fiecare natiune are uscaturile ei”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*