munte

„Atitudinea MUNTELE si OAMENII” sau „Fata’n fata, cu propriul psihic”

Sal’tare
va spunema in postul anterior ca in week-end am revazut un munte foarte drag sufletzelului meu: Piatra Craiului. De ce zic in titlu „Atitudinea Muntele si Oamenii” ? Pentru ca nimeni s-ar parea ca nu se uita la afisul asta care e foarte clar. Nu mai zic de cei care construiesc in draci chiar langa cursurile raurilor. Exemplele sunt clare. Pe valea Dambovitei, in drumul catre uzina electrica Satic, am vazut case care au intre luciul de apa al raului Dambovita si podeaua casei, diferenta de nivel de 1 metru. Frate voi sunteti kamikaze? Nu mai zic de pestera Dambovicioara, care la intrare are sapat in munte un restaurant si miroase la intrarea pesterii ca la mine la servici, unde am o shaormarie chiar langa birou. Ce sa mai zic? Ca mi se pare incorect ca la intrarea in Parcul national Piatra Craiului sa platesc 1 leu ca sa pot vedea localitatea Dambovicioara si cum unii au ras padure de la pamant si au facut bani gramada. Vorba unui coleg care e de prin zona si mi-a zis ca aia care faca asa ceva gandesc simplu:
TAI UN VERSANT DE PADURE SECULARA, IMI IES 5 MILIOANE RON (50 de miliarde lei vechi), dau 3-4 SUTE DE RON(3-4 MILIARDE) AMENDA SI M-AM FACUT OM!
Pacat ca au ramas si printre cei care merg munte, putini care sa simta „frumusetea” si care sa aibe ca tel atunci cand merg la munte sa faca un concurs intre el si psihicul lui si nu sa isi doreasca sa fie GLOBTROTTER-i. Muntele nu invinge pe nimeni, nu omoara pe nimeni si nici nu raneste pe nimeni, asa cum des aud in ultimul timp. Prostia si nestiinta nostra fac ca sa se intample ceea ce se intampla. Muntele nu e facut sa faci o betie la cabana. E facut sa il vezi si sa il admiri.
Aaaa si daca nu credeti ce v-am zis mai sus hai sa va las si dovada incontestabila a spuselor mele. Poze cu Domnul MUNTE:

***

***

***

***

***

***

***

***

***
Gata astea au fost. Sper ca v-au placut si sper ca sunteti de acord cu cele scrise la inceput de mine.
Andrei… 😉
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

  1. Sunt superbe pozele… e superb si muntele. Am fost o singura data la munte, in Retezat. Nu prea am dor de duca dar senzatiile traite acolo ma fac sa-mi doresc sa-l revad. Dar o data cu muntele am vazut si diverse atitudini si nepasare si urmele acestora. Deci nu pot exprima cata tristete mi-au provocat…
    Adeline’s last blog post..See… using more than just a pair of eyes

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Blogoree bligg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*