Asa e ROMANIA MEA… cea Superba!

Trebuie doar sa vrem

De mic am fost pasionat sa gasesc solutii. Am vrut mareu sa fiu pe rand lider, inventator si primar al comunitatii in care locuiam. Doar ca tarziu am inteles ca „rolul” meu este altul, acela de LIANT (asa cum va spuneam acum ceva timp)
Asa ca astazi „imi imbrac din nou costumul si joc in fata voastra rolul acesta onorabil”.

Si vreau sa va prezint un OM, in fata caruia m-as ridica in picioare (vorba lui Radu Herjeu). Il cheama Marian Ilie si nu e vedeta pe toate televizoarele, dar este vedeta unei comune din Luncavita, judetul Tulcea (foarte aproape de Macin). Ce a facut el atat de frumos acolo? A schimbat intreaga comunitate, cu o incapatanare rar intalnita. Dati PLAY filmuletului de mai jos si mai vorbim dupa aceea:


Cei de la PRO i-au zis reportajului „un model de presedinte”. Eu i-as fi spus altfel – UN MODEL DE ROMAN. Pentru ca e foarte adevarata vorba aceea veche romanesca „Pestele de la cap se impute”, insa insanatosirea/repararea unui om, a unei comunitati sau a unei constructii, vine doar DE LA BAZA. Cat timp ai ö fundatie” solida „pe care poti construi”, doar atunci insanatoasirea/repararea poate incepe.
Si nu e un exemplu singular. Ati auzit de comuna Pestera din judetul Constanta? Pana acum cateva zile nici eu nu auzisem. Insa am citit aceasta stire Comuna cu cel mai mare venit pe cap de locuitor. Si cel mai tare lucru din acel loc frumos a fost acesta:

primarul, apoi consilierii locali au renunţat, pe rând, la partidele în care erau înscrişi şi au devenit independenţi

E un semn si asta. De fapt mi-ar placea ca acest gest sa fie reprodus de muuulte din comunitatile satelor si comunelor din Romania. Poate asa e mai bine. Poate asta e solutia ca Romania sa devina O TARA CU OAMENI (cu O mare si mai ales cu Suflete)
Si nu plec, fara sa va mai arat inca o dovada a faptului ca SE POATE si pe la noi. Numele lui este Dimitrie Muscă si este cel care a creat din comunitatea orasului Curtici, una unita. La fel ca si Marian de mai sus, a fost incapatanat si a ales sa nu renunte usor. Si uite ca este un „anonim fericit” care ii fericeste si pe altii. Este un om de dat exemplu copiilor nostri!
P.S.1. Si inca ceva. Daca aveti prieteni de alte nationalitati carora nu stiti ce sa le spuneti despre Romania, nu va mai chinuiti sa creati compuneri. Oferitile acest articol interesant si lasati-i pe ei sa va acute dupa aceea pentru intrebari si lamuriri – 25 Reasons Why You Should Never Visit Romania!
P.S.2. Se vestea si mai buna e ca toate aceste lucruri sunt doar la inceput – Avem in fata 7 ani in care oamenii pot SCHIMBA. Trebuie DOAR SA VREM!
Cam atat de la patriotul nebun si optimist numit Andrei.
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*