Asa creste EL mare si frumos

Sal’tare, Azi am chef sa vorbim despre „produsele” muncii nostre intelectuale. Si intra aici educarea unui copil sau poate impunerea pe piata a unui produs sau de ce nu crearea unui blog. Toate reprezinta „campanii de promovare si impunere” a produsului pe „piata”.

Si sa nu va aud ca va strambati ca am alaturat educatia unui copil de ideea de marketing. NU zic sa ne vindem copii ca pe vite. Insa in principiu vrem tot ce e mai bun si mai bine pentru copiii nostri, pentru ca vrem ca ei sa se descurce in viata. Deci vrem ca produsul final al educatiei noastre sa reuseasca sa se descurce intr-o multitudine de probleme.

Deci sa fie viabil! Gresesc eu undeva? De produse si campanii de promovare ale lor nu va spun prea multe. Iar despre blog stiti sau va puteti imagina cu usurinta ca si el este un produs. Iar succesul sau se masoara simplu! In primul rand prin numarul vizitatorilor si al comentatorilor, iar pentru cei care reusesc sa il monetizeze, in banii pe care ii scot.

Ce ne trebuie pentru a impune produsul?

Cred ca o reteta de succes care sa ii surprinda pe cel caruia i se adreseaza. Elementul SURPRIZA mereu are succes. Nu zic ca nu e nevoie si ca acel element trebuie sa acopere o nevoie. Insa am vazut si cazuri in care „nevoia” nu exista sau cel putin nu era simtita de indivizi, dar care odata cu aparitia lui si-au pus problema „CUM AR FI SA…” si iata un caz fericit de aparitie un pic cam anapoda, a unui produs si mai apoi a nevoii de folosire al lui.

Si dupa ce el a crescut e greu de mentinut? Sau treaba merge de la sine? Eu cred ca in principiu asta e munca cea mai amre. Si orice produs orica de bun si frumos ar fi el nu se va mentine mereu singur doar prin ceea ce este. Pentru ca oamenii sunt influentabili si pentru ca in societatea de azi Marketingul vinde, nu Calitatea!

Si nu va las sa va ganditi la treburile astea fara fond muzical. O melodie care stiu ca ii place mandrei mele si am chef sa i-o dedic ei, caci de la ea m-am inspirat la tema de azi.

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*