Are tati doi baieti ca brazii – Jurnal de tatic ep. 62

Sal’tare
Dupa cum va spuneam in articolul anterior, am facut primul pas cu Ionut si uite ca de atunci si pana acum am inceput din ce in ce mai des sa il schimb, sa ii dau biberon cu laptic sau ceai si sa ne jucam impreuna. E placut sa retraiesc din nou senzatiile pe care le traiam cu Matei. Si mai frumos e ca au inceput sa imi „infloreasca” in suflert sentimente de echipa – EU SI BAIETEII (la o fotbal mic sau la o partida de pescuit sau la taiat de lemne sau la construit prima cusca pentru vrabiute sau pentru catel). Sigur ca „de vina” e si faptul ca Ionut a inceput sa zambesca si parca sa comunice (la un nivel primar si din priviri si gangureli) cu noi.
Despre Matei va pot spune ca inca nu i-a trecut perioada de gelozie, ba mai mult ca a inceput sa se amplifice acel sentiment de proprietate – „A MEU” (adica AL MEU). Si asta se refera la tot ce intalneste in fata. Insa din cate am inteles, nu prea avem ce face, decat sa vorbim foarte mult cu el, sa ii explicam foarte mult si la un moment dat va incepe sa inteleaga, ideea si sa accepte si LIBERTATEA celorlati si normele sociale cu care suntem invatati cu totii. Inrst va pot spune ca mare bucurie mi-a provocat in suflet saptamana trecuta cand a spun o propozitie intreaga din proprie initiativa:
TATI DA SI MIE CICANUL (ciocanul)! Pana acum spunea doar SAPA sau VEAU (vreau) sau MIE. Si eu ca eu, insa „leoaica” mica (mamica lor, Livia) e tare mandra. Si o vezi din cand in cand, parca pierzandu-se in jocrile lui Matei sau in ochisorii lui Ionut, atunci cand se uita la jucariile cantatoare agatate la carucior!
Cam atat de la noi. La voi dragilor cum mai e?
Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*