arborele genealogic
arborele genealogic

ARBORELE GENEALOGIC: O unealta utila?

Acum cativa ani o cunostinta pasionata de istorie imi spunea sa imi fac arborele genealogic al familiei. Ca idee imi parea interesant, insa imi era atat de lene sa creez o schema complicata ca aceea pe care o vazusem pe peretele Conacului de la Potlogi.

Anii au trecut si ieri am primit un telefon de la un var caruia ii venise fiica din Italia si care isi dorea din toata inima sa stie macar o parte din arborele genealogic al familiei sale. Evident plin de lene am dat cautare ARBORELE GENEALOGIC pe fratiorul Google si am dat peste Myheritage.Ro.

arborele genealogic

ARBORELE GENEALOGIC al familiei mele

La inceput am facut schema pornind de la bunicul meu pana la nepoata. Insa Duminica fiind si neavand nimic de facut, jocul ISTORIEI m-a prins si parca imi doream mai mult. Dupa ce am tot adaugat m-au luat niste ganduri negre:

BA DACA SUNT SERVICII SECRETE, CARE VOR SA NE FURE IDENTITATEA? DACA SUNT C.I.A., CARE ADUNA INFO DESPRE NOI?

Asa ca am inceput ca caut. Evident prima data pe sfantul Facebook si am gasit pagina lor. Si parca m-am mai linistit. Astia sunt la nivel international frate. Si nu doar detaliile mele sunt pe serverele lor, ci ale tuturor din Mongolia pana’n USA.

Concluzie: E bine oare sa ne descoperim Arborele Genealogic?

Asa ca parca m-am mai linistit. Iar dupa ce am citit aceste cuvinte super calde de la CENTRU parca mi-a mai venit sufletul la loc. Iar dupa ce am citit alte cuvinte (aproape fierbinti) m-am indragostit iremediabil de aceasta idee frumoasa. Si va indemn si pe voi sa va redescoperiti „radacinile”, unchii si verii.

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii – Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*