aparate de sudura

Ce aparate de sudură profesionale recomandă producătorii

Indiferent de motivul pentru care dorești să-ți achiziționezi aparate de sudura, nu trebuie să faci rabat de la calitate. Înainte de a cumpăra un astfel de dispozitiv, ar trebui să inspectezi puțin piața de specialitate pentru a face cea mai bună alegere, în funcție de necesitățile tale – fie că ești amator sau profesionist.
În primul rând, ar trebui să te gândești la ce tip de materiale vei suda mai des în mod frecvent?

Acest aspect este unul esențial deoarece există tipuri de aparate de sudură care pot suda mai eficient pe un alt material. De pildă, aluminiul este un metal care are proprietăți destul de dificile și necesită o mai multă atenție deoarece se deformează ușor la sudură și poate avea o conductibilitate mare. În schimb, oțelul face parte din categoria materialelor care se pot suda cu ușurință indiferent de aparatul de sudură pe care îl utilizezi.

În plus, în timpul procesului de selecție ar trebui să fii atent la caracteristicile și specificațiile tehnice ale dispozitivului. Altfel spus, un aparat de sudură profesional ar trebui să aibă un preț pe măsură și să se ridice la nivelul așteptărilor tale din punct de vedere al calității.

Tipuri de aparate de sudură

Aparatul de sudură cu electrod (MMA) – acest tip de dispozitiv se numără printre cele mai populare și este unul potrivit pentru profesioniști;

Aparatul de sudură cu electrod și gaz (MIG) – acesta se numără printre cele mai căutate modelele datorită beneficiilor sale cum ar fi posibilitatea de a utiliza în condiții nefavorabile ale vremii (de exemplu, vântul). Principiile de funcționare ale acestui dispozitiv îți oferă posibilitatea de a suda mai fin, mai curat și mai rapid față de cea utilizată de invertoare (nu lasă bavură pe suprafața pieselor; contur îngroșat).

Aparatul de sudură cu gaz inert (TIG) – acest tip de aparat produce o sudură rezistentă, puternică și curată. În astfel de caz, electrodul utilizat nu este unul consumabil. Cu toate că permite o sudură mai precisă, nu este recomandat să fie folosit de către începători.

Orice metal neferos poate fi sudat cu ajutorul acestui dispozitiv – indiferent că este vorba despre aluminiu, cupru, magneziu, oțel inoxidabil sau aliaj, indiferent de grosimea acestora. Acest tip de sudură se utilizează doar cu Argon pentru a proteja mediul. De pildă, dacă trebuie să sudezi titan, aparatul de sudură cu gaz inert este singurul tip de dispozitiv care poate suda acest metal.

Invertorul, printre cele mai performante aparate de sudură

Considerat unul dintre cele mai performante aparate de acest gen, invertorul de sudură are un consum redus de energie electrică, totodată asigură o sudură puternică. Randamentul pe care îl generează un astfel de dispozitiv poate influența puterea de decizie a cumpărătorului. Din punctul de vedere al funcționalității, acest aparat funcționează atât pe curent continuu, cât și alternativ, asigurând o topire puternică.

Cu siguranță că o investitie in aparate de sudură este o investiție pe termen lung care îți poate aduce nenumărate beneficii. Din acest motiv, atunci când alegi dispozitivul, trebuie să fii foarte atent și să ții cont de nevoile și de bugetul tău pentru a nu irosi bani.

Unul dintre cele mai populare aparate de sudură profesionale pe care le recomandă producătorii la ora actuală este Aparatul Miller STI 160 pe care îl poți găsi în magazinele de specialitate la un preț convenabil.

aparate de sudura

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*