ANDRA DUMITRESCU, omul care sfinteste locul… in ZIZIN!

Sal’tare
Aseara din intamplare am dat peste o emisiune ce prezenta o femeie din Zizin pe nume Andra Dumitrescu, care se mutase din Brasov, probabil pentru un trai mai linistit departe de aglomeratia orasului. Doar ca femeia s-a mirat ca nu era un telefon in sat. Asa ca a depus o cerere pentru un telefon public in sat. Sigur ca nu s-a facut din prima, dar dupa mai multi pasi si cereri depuse s-a aprobat. Lumea a fost mai mult decat multumita si a vazut in ea un fel de facator de minuni. Ca o femeie hotarata s-a gandit, dupa aceea, ca poate ar fi o idee ca telefonul sa intre s in casele fiecaruia, asa ca a organizat o strangere de cereri si dupa un pic de munca de convingere, alte telefoane date s-au rezolvat si acestea. Intre timp si cu ajutorul oamenilor, pe care ii motivase intru-catva (acestia vazand ca se poate) au reusit si inchiderea unei balastiere care polua si care distrugea casele prin trecerea masinilor mari pe strada principala din ZIZIN.
Dupa care ce credeti ca a mai facut femeia asta plina de energie? Pai ceea ce era normal ca „dezvoltare”. Un ONG numit Ambasadorii Zizinului. Si cu asta a inceput educarea copiilor din zona, in general si a copiilor de tigani, in special. Si le-a facut si doua grupuri de dans tiganesc. Doar ca, vorba dumneaei: NICI O FAPTA BUNA, NU RAMANE NEPEDEPSITA!
De ce zice asta? Pai cica din spectacole catigau ceva banuti, din care ea le dadea doar cate o mica parte lor in mana, iar cu ceilalti le oferea excursii sau ii investea in diferite actiuni cu scop educativ sau in costume si materiale necesare. Insa copiii (probabil si influentati fiind) au zis ca nu mai vor sa apara in spectacole daca nu le da bani. Asa ca o initiativa superba s-a stins! Insa doamna Andra nu s-a oprit… in cadrul Ambasadorilor si cu ajutorul celor din Zizin au castigat intr-un concurs titlul de SAT EUROPEAN pentru ZIZIN. Ce a ramas din aceasta initiativa? Pai… o tabla pe care o tine in curte, ca aia de s-au apucat sa faca soseaua au avut boala pe ea. Plus ca organele de decizie sunt deja invidioase. DA CE FRATE, CUCOANA ASTA E MAI TARE CA NOI? IA DA MA RAHATUL ALA DE TABLIE JOS!
Plus ca domna Andra viseaza ca Zizinul sa devina vechea statiune care era odata si de care stia o intreaga Europa. Insa dupa cum scrie si in articol, lucrurile nu se fac cu cap. Nu se gandeste mai intai o dezvoltare a infrastructurii, pentru ca probabil cei care conduc destinele comunei sunt la fel ca in toata Romania niste spagari si astepta ceva „motivari”. Pacat, pentru ca zona e frumoasa si ar putea deveni SUPERBA! 🙁
Si daca in articolele de ami sus citeati despre Muzeul satesc CASUTA AMINTIRILOR ca un proiect, va pot spune ca acum el functioneaza si a fost inaugurat in vara lui 2007. E superb pentru ca atunci cand e deschis Duminica vei gasi in fiece exponat de acolo cate o poveste… si sunt ceva exponate.
Sper ca v-a placut de tanti Andra si ca poate v-am atras sa faceti o excursie pana acolo, pentru ca eu mi-am trecut deja in TO DO LIST!
P.S. Aceeasi poveste, altfel spusa!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

  1. Aici greşesc autorităţile locului dar mai cu seamă locuitorii. Dacă trebuia să se lupte doar cu autorităţile mai avea o şansă aşa… nu cred să răzbată. Zizinul ar trebu să se unească în jurul ei şi să-i sprijine fiecare iniţiativă chiar darcă ar fi nevoie şi de o revoltă, părerea cetăţeanului contează nu a autorităţilor.
    .-= Meneopol´s last blog ..Relaţiile dintre om şi plantă =-.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*