america express

America Express, o aventura faina!

Sal’tare. Stiu ca in ultimul timp Reality Show-urile de la noi nu sunt chiar „urmaribile”. Dar America Express, dupa experienta mea cu Asia Express cred ca este mai mult decat ok de urmarit. Aaa, era sa uit! Acesta nu e un articol platit sau sustinut de cineva, ci parerea mea sincera. Evident ca avand concurenti vedete vor fi si faze care par rupte din Can Can sau Click. Insa daca priviti dincolo de aceste mici neajunsuri, cred ca e fain sa vedem civilizatia Americii de Sud de la firul ierbii.

De ce America Express si nu un documentar despre America de Sud?

Raspund acestei intrebari cu o alta intrebare: De ce nu amandoua? Si am sa va dau si raspunsul la aceasta „dilema”. Intr-un documentar, fie el chiar si despre realitatea cruda a unei tari sau zone, va da cat mai mult din acel CEVA. Si pentru ca subiectul sa fie acoperit bine, vor fi puse anumite „tuse”.

Marele avantaj al emisiunii America Express este ca aceasta va cauta „tuse” pentru concurenti, pentru ca in interesul lor ei sunt. Pe cand oamenii si viata cu care interactioneaza ei, este normala si „cu de toate”. Da, asa ca o shaorma. Insa aceasta shaorma realista te duce intr-un carusel interesant. Azi poti vedea drama unei familii sarace, dar cu sufletul cat roata carului sau maine poti vedea ca nu doar la noi sunt cocalari si pitzipoance. Deci viata reala, printre activitatile concurentilor.

Obiceiuri sau obisnuite locale! America Express

In Asia Express imi aduc aminte ca am ramas realmente incantat de caldura georgienilor. Si daca inainte ma intrebai TU AI VIZITA TBILISI? Stiam ca vorbim de Georgia si ca este capitala ei, dar ma intrebam retoric de ce as vrea sa vad un alt Bucuresti. Doar ca am inteles uitandu-ma atunci ca aveam partial dreptate si ca are o parte a lui de Bucuresti vechi. Insa asa cum spuneam demult tot pe aici pe blog, oamenii fac diferenta. Si cel putin pentru Tbilisi regula asta s-ar parea ca s-a respectat si ca ei prin dedicare l-au facut un oras frumos.

De ce va povestesc acest episod?

Pentru ca asta ma astept sa descopar si acum. Mai ales ca daca despre orasele Asiei apropiate am mai tot aflta si vazut diverse lucruri, despre America de Sud stiu putine. Si cred ca si in cazul multora dintre voi este valabila acest lucru. Si care ar fi tarile pe care America Express vrea sa ni le „dezvaluie” in acest periplu aventuros. Pai din cate am inteles din prezentarea lor de pe Wikipedia – Mexic, Guatemala si Columbia.

Si evident ca despre Mexic mai tot stim lucruri, pentru ca este una dintre cele mai cerute locatii pentru excursii in America de Sud, celelalte doua sunt mai absconse.

Si desi da poate ca Guatemala ni se pare exotica si interesantam nu e un taram deloc prietenos. Si drept dovada stau si stirile de acolo. Insa cred ca pentru mine si pentru tine ca simpli privitori la America Express, cred ca este interesant. Si cred ca ne poate invata acest lucru si cum sa ne comportam in vizitele facute in tari mai putin periculoasem dar nu departe de starea de fapt din Guatemala.

Si apropo de imaginea acelui soldat cu arma pe umar din cadrul diviziilor pentru mentinerea pacii. Imagini ca acestea pot fi vazute si in plimbarile in Israel. Pentru ca si acolo situatia este inca una complicata. Dar daca „plimbarea” ta este una cu grup organizat, nu sunt probleme majore, dar astfel poti intelege in adevaratul sens al cuvantului REALITATILE CURENTE de acolo. Evident ca in America Express le putem vedea si trai mai mult decat in siguranta, din fata ecranului.

Andrei
KIP IN TACI

america express

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*